Haberler

Ezan'dan Rahatsız Olan Şahıs, Ezan Sesini Kornayla Susturmaya Çalıştı

Güncelleme:

Kıbrıs'ta okunan ezandan rahatsız olan şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı. O anlar kameraya anbean yansıdı.

Kıbrıs'ın Mağusa kentinde okunan ezandan rahatsız olan bir şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı. Şahsın, daha sonra özür dilediği öğrenildi.

SOSYAL MEDYA SES GETİRDİ

Gazimağusa'da okunan ezandan rahatsız olan bir şahıs, aracının kornasına basarak ezan sesini susturmaya çalıştı. Olayın videoya çekilerek sosyal medyada paylaşılması sonrasında ses getirmesinin ardından, İHA'nın ulaştığı Şeyh Nazım tarikatı bölge sorumlusu Yakup Şen, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

"ŞİDDET İLE DEĞİL SEVGİ İLE KARŞILIK VERDİK"

Olayın gerçekleştiği Kutup Osman Türbesi'nde cemaat namazlarını Din İşleri Başkanlığı'ndan izin alarak kıldıklarını ve türbede ses sisteminin olmaması nedeniyle ezanı eski usulle okuduklarını söyleyen Şen, ezandan rahatsız olduğu belirtilen kişinin sürekli tepki gösterdiğini ifade etti. "Biz Kıbrıslı Müslümanlar olarak arkadaşın davranışına şiddetle değil, sevgi ile karşılık verdik" diyen Şen, tepkiyi gösteren kişinin daha sonra gelerek cemaatten özür dilediğini dile getirdi.

KUTUP OSMAN TÜRBESİ

Mağusa surları dışında Namık Kemal Lisesi yanında yer alan Kutup Osman Türbesi, Halvetiye Tarikatı'nın Kıbrıs'taki kurucusu Kutup Osman Fazlullah Efendiye aittir. Kutup Osman, Halvetiye Tarikatı mensuplarından Şeyh Fazlullah Efendi'nin oğlu olup Bulgaristan'ın Şumnu kasabasında doğmuştur. Ulema sınıfından olup ilahiyatın muğlak yönlerini çözmeye yarayacak birçok eserleri vardır.

Devrin padişahı olan IV. Mehmet kendisine sarayda imamlık ve eğitmenlik görevleri vermiştir. İftiraya uğrayarak 1690 yılında Mağusa'ya sürgüne gönderilmiş, bir yıl sonra da burada vefat etmiştir. Zamanla izi kaybolmaya yüz tutan türbesi Elhaç Seyid Mehmet Ağa tarafından 1824 yılında yeni baştan inşa ettirilerek türbenin yanına bir mescit ile tarikat mensuplarının ikameti için de bazı odalar eklenmiştir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Gazimağusa Mağusa Kıbrıs Dünya Haberler

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Bakmadan Geçme

22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 22 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 22 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 22 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 22 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Ergin Göleli kimdir, zengin mi, serveti ne kadar? Fenerbahçe şampiyon olursa Aziz Yıldırım aday olacak mı? Yıldırım'dan önemli açıklamalar
Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

Anlaşma tamam gibi! 1. Lig takımı Adanaspor satılıyor

500

Yorumlar (256)

pancu:

Ezan kutsal bişi değil ki. Ne var bunda? Ben de rahatsız oluyorum. Burda rahatsız olmadığı yalanını söyleyenler klavyede yazınca Allah''a mı yaranıyorsunuz? Hadi yemeyin beni. Rahatsız olunmayacak gibi değil çünkü. Art arda okunuyor, camiye yakın evi olanlar için eziyet, -sesi çok yüksek- hocalar çok laubali okuyor. Sanki ''Ezan Şov'' yapıyorlar. Üstelik namaz kılmak istemeyenleri de kimsenin rahatsız etmeye hakkı yok. Sabahın bir körü bu kadar yüksek sesle

8
47
yanıtYanıtla
AYSE:

türiyenin her yerinde bangir bangir hoperleri sonuna Kadar aciyorlar hasta varmi cocugum yuyormu diye iyi niyet yok evn icinde zannedersiniz bu insanlara yapilan büyük terbiyesizliksanki sadece Imam müslüman ayip günah o insanlara.

7
41
yanıtYanıtla
CHP ZİHNİYETİ:

TC''de de bunlardan çok var. Ama şimdilik seslerini çıkaramıyorlar. Allah bu kanı ve sütü bozuklara fırsat vermesin.

32
13
yanıtYanıtla
Paloci:

Kisilerin rahatsiz olma haklari yok mu? Ne kadar dar kafali gerici insan mevcut ülkemizde

14
30
yanıtYanıtla
YIL.........:

EZANDAN RAHATSIZ OLAN SAYGISIZLAR . . . . GENELLİKLE YA DİNİN DİREĞİ SAYILAN NAMAZI KILMAYAN NANKÖRLER VE İMANSIZ LAR DIR. . . . . . AHİRETTE RAHATSIZLIK NEYMİŞ GÖRÜRLER YİNEDE ALLAH TÖVBE VE HİDAYET NASİP ETSİN. . . . . BÜTÜN İNSANLIK ALEMİ . . . . ŞÜ FANİ İMTİHAN DÜNYASIN DA YÜCE ALLAH A İBADET İÇİN YARATILMIŞTIR. . . . . . . . . İSLAM ŞİARI EZAN DA EBEDİ SUSMAYACAKTIR İNŞALLAH. . . . . . . . . . .

38
3
yanıtYanıtla
LazMobil-IOS:

Bu ezan icin bir duzenleme yapilmali gercekten cok rahatsizlik verici oluyor biri yarisina geliyor oburu basliyor onun arkasindan oburu basliyor ne dedikleri bile anlasilmiyor rahatsizlik veren gurultu olup cikiyor....

6
32
yanıtYanıtla
TcMobil-IOS:

Iyi yapmis ne bagriyorlar Allah insanin icinde Allah var Islam yok

3
35
yanıtYanıtla
ÖzgürMobil-ANDROID:

ezan sesi dinlemek istemiyoruZ arkadaş.

3
35
yanıtYanıtla
YA BİZDEKİLER.:

Türkiyedekiler de sabah ezanının sesini kıstırmak için İMAMI tehdit ediyorlar. Ama cenazeleri olunca gece yarısı imamı kaldırırlar yatağından

32
4
yanıtYanıtla
Erdinç Mobil-IOS:

Ben Almanya da yasıyorum . EZAN sesine hasret kaldım . Adam ezan i duymak istemiyor . Allah'ım sen Islah eyle .

31
2
yanıtYanıtla
Tüm 256 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title