Haberler

Eski Yunan Bakan'dan yıllar sonra gelen itiraf: Oruç Reis'in çıkışı bizi savaşın eşiğine getirdi

Güncelleme:

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, son röportajında 2020'de Türk araştırma gemisi Oruç Reis'in çıkışı nedeniyle Ankara-Atina hattında tansiyonun yükseldiğini ve iki ülkenin savaşın eşiğine geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan o dönemde yaşananlar için "Bu tarzı devam ettirirlerse biz gereğini yaparız. Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve cevabını aldılar" demişti.

2 hafta sonra yeniden seçimlere gidecek olan Yunanistan'da, son hükümetteki Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ülkenin en büyük gazetelerinden biri olan Kathimerini'ye bir röportaj verdi.

"EN TEHLİKELİSİ HANGİSİYDİ?"

Görev süresinde yaşadığı olayların perde arkasını anlatan Dendias, elbette Türkiye için de özel bir parantez açtı. "Dışişleri Bakanlığı'nda geçirdiğiniz yıllar boyunca Yunan-Türk krizinin tüm evreleri arasında sizce en tehlikelisi hangisiydi?" sorusuna yanıt veren Dendias şunları söyledi: "Risk özelliklerine sahip belirli bir olayı seçmek zorunda kalsaydım bu, Türkiye ile gerçekten savaşın eşiğindeyken, Ağustos 2020'de sismografik araştırmalar için Türk araştırma gemisi Oruç Reis'in çıkışı olurdu."

"SAVAŞIN EŞİĞİNE GELDİK"

Dendias, 2020'de Türk araştırma gemisi 'Oruç Reis' nedeni ile Ankara- Atina hattında tansiyonun yükseldiğini ve iki ülkenin savaşın eşiğine geldiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

2020 yılında Oruç Reis'in faaliyetlerine başlaması Yunanistan'da rahatsızlık yaratmıştı. Erdoğan, "Bugüne kadar yumuşatıcı olduk. Ancak Yunanistan yaklaşımımıza aynı şekilde cevap vermiyor. Bu tarzı devam ettirirlerse biz gereğini yaparız. Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar" demişti.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Nikos Dendias Yunanistan Oruç Reis Ankara Atina Dünya Güncel Haberler

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Suriye'yi karıştıran iddia: Beşar Esad'ın eşi Esma Esad hayatını kaybetti

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 3 Haziran Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Yalan 3. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Yalan yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 28. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Haziran Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çakallarla Dans 6 nerede, ne zaman çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Kurban eti ile neler yapılabilir? Kurban eti ile yapılan en iyi yemek tarifleri İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Vizontele ne zaman, nerede çekildi? Vizontele filmi hangi il ve ilçede çekilmiştir? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Vizontele filmi oyuncuları kim? Vizontele filmi konusu, oyuncuları ve Vizontele özeti! #128250 3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (5)

sade vatandaş:

ben askerliğimi seksenlerin başında muğlada yaptım o zamanlar karşılarda adacıklar kayalıklar işgal halinde değildi ben bizzat oralara gittim boştu buna şahidim ama şimdi işgal altında bunun sebebi bu iktidardır buna yalnız ben değil milyonlarca insan şahit

56
84
yanıtYanıtla
aristoteles:

Türkiyenin 20 ye yakın adasına 100lerce kayalığına el koydular bu hikayelerlede bizim gazı alıyorlar helal olsun Düşmanın seni övüyorsa diye bi laf vardı

55
31
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Hiç de öyle görünmüyor çıplak gözle etrafa bakıp akıl süzgecinden olanları geçirince.. 2005 ten sonra çöktüğünüz bize ait 24 ada ve adacık size neyin korkusunu!? Yaşattı!!!!

38
8
yanıtYanıtla
Hüsamettin Kılkuyruk:

Sizi rahatsız ettiğimiz için çok memnunuz.

41
2
yanıtYanıtla
A B:

Seni Köftehor seni seçim taktiği diyemiyor iki tarafında işine yaradı ilişkiler nasıl da normale dönüyor işte

14
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title