Haberler
BBC

Erdoğan: Hamas'ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas için terör örgütü ifadesi kullanılamayacağını belirterek, İsrail'in Filistinlilere soykırım politikası uyguladığını söyledi. Batılı devletler ise Gazze'ye insani yardım çabalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hiç kimse bize Hamas için terör örgütü ifadesi kullandırtamaz. Hamas'ın arkasında dimdik duran bir ülke Türkiye” açıklamasında bulundu.

Bu hafta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ankara'da yaptığı görüşmeye de değinen Erdoğan, “Terör devleti olan İsrail, Filistinli kardeşlerimize yönelik tam anlamıyla soykırım politikası uygulamaktadır” ifadesini kullandı.

Erdoğan, İstanbul’daki Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu'nda konuştu.

“Filistin davasına en üst seviyede sahip çıkan tek ülke Türkiye'dir. Her kim 'Hiçbir şey yapmadılar' diye eleştiriyorsa kul hakkına giriyor demektir” diyen Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için kullandığı “Nazi” suçlamasını da tekrarladı.

Cumhurbaşkanı, “Netanyahu ve gözünü kin bürümüş yönetimi, Gazze'de işledikleri insanlık suçlarıyla günümüzün Nazileri olarak isimlerini Hitler'in, Mussolini'nin, Stalin'in, Franco'nun ve diğer modern dönem canilerinin yanına ekletmişlerdir" dedi.

Erdoğan daha önceki konuşmalarında da Netanyahu’yu Nazi olarak nitelemişti.

Batılı devletlerden insani yardım çabaları

Diğer yandan ABD Başkanı Joe Biden’ın Gazze’ye insani yardım için bir liman inşa edileceğini açıklamasının ardından Avrupa Birliği’nin de Kıbrıs’tan deniz yoluyla insani yardım ulaştırma çabaları sürüyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Kıbrıs ve Gazze arasında deniz üzerinden bir yardım koridorunun açılmasının planlandığını duyurmuştu.

Ursula von der Leyen, bu konuyla ilgili temaslarına hafta sonu da devam etti.

Bu koridorun bu günlerde açılması bekleniyor.

ABD’nin inşa edeceği limanın açılmasının ise 60 gün sürebileceği ifade ediliyor.

Diğer yandan İsveç ve Kanada Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) yardım etmeye devam edeceklerini açıkladı.

UNRWA’nın bazı personelin 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına karıştığı iddiası üzerine Batılı ülkeler kuruluşa yönelik fonlarını askıya almıştı.

Gazze'ye Cuma günü havadan insani yardım ulaştırılırken en az beş kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı aktarılmıştı.

AFP haber ajansına göre yaralılar tedavi için El Şifa hastanesine götürüldü.

Olayın Gazze'nin kuzeyindeki El Şeti mülteci kampında meydana geldiği bildirildi.

Görgü tanıkları, havadan yardım atılırken paraşütlerin açılmadığını aktardı.

BBC

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İsrail Gazze Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title