Haberler

İki doz BioNTech aşısı olanları keyiflendirecek araştırma: Antikor seviyesi 1 yıl boyunca yüksek değerlerde seyrediyor

Güncelleme:

Yunanistan'da yapılan bir araştırma Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının etkisinin kaç ay sürdüğünü mercek altına aldı. 3 bin 500'ten fazla kişinin verilerinin incelendiği araştırmayı yürüten bilim insanları, iki doz BioNTech aşısı yaptıranlarda antikor seviyesinin en az 1 yıl boyunca yüksek değerlerde seyrettiğini ifade ediyor.

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini'de yayınlanan ve Aleksandra Hastanesi Tıp Fakültesi'nde yapılan araştırmada Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in Almanya'da kurduğu BioNTech firması ile Pfizer'ın geliştirdiği koronavirüs aşısının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

3 BİN 500'TEN FAZLA KİŞİNİN VERİLERİ MERCEK ALTINA ALINDI

Araştırmada iki doz aşı olan sağlıklı bireylerde oluşan antikor seviyelerinin en az 1 yıl boyunca üst seviyede olduğu belirtildi. Daha önce koronavirüs bulaşmış ve daha sonra sağlığına kavuşanların tek doz korona aşısı yapmasının yeterli koruma sağladığı kaydedilirken araştırmada 3.500'ten fazla kişinin verileri mercek altına alındı.

ANTİKOR SEVİYESİ İKİ HAFTA SONRA ARTIŞ GÖSTERİYOR

Araştırmayı yürüten profesörler Evangelos Terpos, Ioannis Trougakos ve Thanos Dimopoulos, "İkinci doz aşı olanlarda oluşan antikor seviyesi 22'nci günde ciddi bir artış gösteriyor ve 36'ncı günde yüzde 97.2'lik bir koruma ile en yüksek seviyeye ulaşıyor. Yani ikinci doz aşı olduktan iki hafta sonra artış başlıyor ve günde yaklaşık yüzde 3'lük bir artış elde ediliyor. İkinci doz aşıdan 3 ay sonra antikor seviyeleri yüksek seyrediyor" açıklamasını yaptı.

"VATANDAŞLARIN TEST YAPMASINA GEREK YOK"

Bilim insanları, "Sonuçlara göre vatandaşların antikor testi yapmasına gerek yok çünkü yüksek antikor seviyesi olmaması ihtimali sıfır. En az 1 yıl boyunca antikor seviyeleri yüksek değerlerde seyrediyor" ifadesini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Aşısı Koronavirüs Biontech Pfizer Haberler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500

Yorumlar (3)

Başçavuşun Beygiri:

Tiyatro ortaya çıkmasın diye ne yapacaklarını şaşırdılar .. ulen iki sene geçti hepi topu 5 milyon ölüm oldu, neredeyse tamamı da yaşlı düşkün.. İspanyol gibi bile 50 milyon insan öldürdü yahu, grip grip.. bildiğimiz grip .. heeerkesi "bilimle kandırıyor, korkutup maymuna çeviriyorlar ..

0
1
yanıtYanıtla
Ahmet Han:

Neden aşı yapmadan önce antikorlarımıza bakılmıyor ve buna göre karar verilmiyor?

0
0
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Aşı oluyorsun ters etki yapıyor anti'kor, Aşı vurulmazsan virüs'kor ! Ne yapacağımızı şaşırdık.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title