Haberler

Dünya diken üstünde! Gözler bugün yeniden toplanacak savaş kabinesinden çıkacak kararda

Güncelleme:

İran'ın 300'e yakın füze ve İHA ile İsrail'e düzenlediği "Gerçek Vaat" operasyonu dünyayı büyük bir tedirginliğe sevk ederken, Tel Aviv'de hazırlıklar sürüyor. İsrail'in dün gece yapılan savaş kabinesi toplantısından sonuç çıkmazken, gözler bugün yeniden toplanacak kabineye çevrildi. İran'a yönelik muhtemel adımların değerlendirileceği toplantı öncesi ABD bölgesel bir savaşa yol açabilecek büyük bir saldırıyı önlemek için İsrail'i ikna etmeye çalışıyor.

İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen saldırıya misilleme olarak İsrail'e onlarca İHA ve füze göndermesi sonrası gözler Tel Aviv'de.

HAGARİ: SALDIRI VE SAVUNMA ALANINDA TÜM SEÇENEKLER MASADA

İran'a nasıl bir yanıt vereceği merakla beklenen İsrail'de dün gece savaş kabinesinin toplantısından sonuç çıkmadı. İsrailli yetkililer, saatler süren toplantıda İran'a kesin olarak yanıt verilmesine karar verildiğini ama bunun yöntemi ve zamanlamasıyla ilgili tartışmalar olduğunu aktardı. Bazı savaş kabinesi üyelerinin İran'a hemen yanıt verilmemesinden ve yalnız hareket edilmemesinden yana olduğu kaydedildi. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari ise saldırı ve savunma alanında tüm seçeneklerin masada olduğunu duyurdu.

SAVAŞ KABİNESİ YENİDEN TOPLANIYOR

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün TSİ 1400'da savaş kabinesini yeniden toplayacak ve İran'a yönelik muhtemel adımları değerlendirecek.

Dünya diken üstünde! Gözler bugün yeniden toplanacak savaş kabinesinden çıkacak kararda

ABD SAVAŞ İSTEMİYOR

ABD ve birçok ülke, İsrail'in çok sert bir yanıt vermesinin İran'la doğrudan savaş tehlikesi yaratacağından endişe ediyor. Taraflara itidal çağrıları sürerken ABD Başkanı Joe Biden'ın da, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ABD'nin İran'a yönelik bir karşı saldırıda yer almayacağı uyarısında bulunduğu bildirildi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, ABD'nin İsrail'in kendisini savunmasına yardım etmeye devam edeceğini ancak savaş istemediğini söyledi.

İRAN: İSRAİL YANIT VERMEMELİ

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, İsrail'in Tahran'ın ikinci misillemesinin ne olacağını bildiğini belirterek, "İsrail, askeri karşılık vermemeli" uyarısında bulundu. İravani, BM Güvenlik Konseyinde düzenlenen acil toplantının ardından Amerikan Sky News televizyonuna verdiği demeçte, İsrail'in İran'ın saldırısına karşılık vereceğine dair açıklamalarıyla ilgili, "Bence bu sadece tehdit, boş söz. Eylem değil. İkinci misillememizin ne olacağını biliyorlar. Bir sonrakinin daha belirleyici olacağının farkındalar" yorumunu yaptı.

Dünya diken üstünde! Gözler bugün yeniden toplanacak savaş kabinesinden çıkacak kararda

"İSRAİL BEKLEYECEK"

Kaynaklara göre İran'ın içerisinden fırlatılan 300'den fazla füze ve İHA ile gerçekleştirilen saldırı, İsrail'de küçük çaplı bir hasara neden oldu. Fırlatılan İHA ve füzelerin çoğu İsrail'in Demir Kubbe savunma sistemi ve ABD, İngiltere, Fransa ve Ürdün'ün yardımıyla düşürüldü. İran ise İsrail'deki bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıkladı.

İsrail basını ülkenin hala yüksek alarm durumunda olduğunu aktarsa da, İran tehdidi nedeniyle iki gün ara verilen eğitime yeniden başlama kararı, İsrail'in hemen harekete geçmeyeceğinin bir işareti olarak niteleniyor. İsrail ordusu, İran'ın saldırı tehdidi nedeniyle iki gün ara verilen okulların bugün itibarıyla yeniden açılacağını ve toplanma yasağının da kaldırıldığını duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tehdit değerlendirmesinin ardından ülke saatiyle bu gece 00:00'dan itibaren güvenlik politikalarında değişikliğe gidildiği belirtildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri İsrail İran Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (26)

haksız mıyım:

ABD İsrail'i hiç bir koşulda sahipsiz bırakmaz. Dünya savaşı çıkarmak istiyorlar ve çıkaracaklarda, hiç kimse buna engel olamayacak üzgünüm tarih tekerrürden ibarettir, neler olacağını yaşayıp göreceğiz.

463
17
yanıtYanıtla
AKREP KRAL:

ABD olduğu sürece İsrail herkese meydan okur.

yanıt81
yanıt2
JY:

KORKAK BIDEN DUNYA SAVASINI CIKARMAZ. ABD'NIN BASINDA DAHA CESUR GOZU KARA BIR BASKAN GORMEK ISTIYORUM. GEREKTIGINDE RUSYA VE CIN'E RESDI CEKIP SAVAS CIKARACAK BIRISI.

yanıt1
yanıt17
sinan çayırcı:

Tüm dünyanın başına bela oldu bu siyon pislikleri .

219
6
yanıtYanıtla
Umut Yağcı:

İran bunların kankası bakmayın dalaştıklarına

130
21
yanıtYanıtla
Atilla İlhami:

İsrail'in tek derdi bu saldırıyı bahane ederek Dünya çapındaki hızla artan tepkileri nasıl ekarte edebilirimin peşinde. Zaten amaçta en başından beri buydu. Yoksa kimsenin İran'ı salladığı falan yok.

110
5
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

şahsen ben diken üzerinde değilim gayet rahatım çayımı demlemiş höpürdeterek içiyorum ben yalnız üç harfli marketlere girdiğimde fiyat etiketlerine bakarken kendimi diken üzerinde hissediyorum

68
37
yanıtYanıtla
Karakutu:

Iran öcümüzü aldık dediği saldırıdan sonra bize ne olduğunu gösterdi. Dalaşmaktan başka birşey değil kimse ötesini beklemesin.

62
33
yanıtYanıtla
Kartal Yiğit:

Eğer gerçekten Ürdün İstaile yardım ettiyse yazıklar olsun çünkü Ürdünlülerin çoğu Filistin kökenli

77
3
yanıtYanıtla
Bükücü:

Hiç bir şey olmaz. Savaşın büyümesi hiç bir ülkenin işine gelmez. ABD ve İsrail'de çıkarı olmadığı bir savaşa girmez

30
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title