Haberler

BioNTech aşısıyla ilgili endişe veren araştırma: İki doz aşının koruyuculuğu kısa sürede yüzde 47'nin altına düşüyor

Güncelleme:

Dünya koronavirüsle mücadelesine hız kesmeden devam ederken, çıkan yeni varyantlar sonrası kullanılan aşıların etkinlik oranları da tartışma konusu. Dünyaca ünlü tıp dergisi The Lancet'ta yayınlanan bir makale BioNTech aşısının etkinlik oranının 6 ay içinde yüzde 50'nin altına düştüğünü ortaya koydu. 2 doz aşı olduktan sonra koruyuculuk oranının yüzde 47'ye kadar düştüğünü belirten bilim insanları, ikinci doz aşıdan 6 ile 7 ay sonra üçüncü doz destekleyici aşı yaptırmanın önemine vurgu yapıyor.

Koronavirüse karşı geliştirilen ve mRNA tekniğini kullanan BioNTech-Pfizer aşısının etkinlik oranının 6 ay içerisinde yüzde 50'nin altına düştüğü, bağışıklık sistemini güçlendirmek için ileride ekstra doz gerekebileceği kaydedildi.

KORUYUCULUK ORANI YÜZDE 88'DEN YÜZDE 47'E DÜŞTÜ

Euronews'te yer alan habere göre, The Lancet'te, BioNTech-Pfizer aşısını 2 doz olduktan sonra koruyuculuk oranının yüzde 88'den yüzde 47'ye düştüğü kaydedildi. Söz konusu aşının delta ve benzeri yeni varyantlara karşı etkili olduğu belirtilirken, hastaneye yatma ve koronavirüsten ölüm riskini de yüzde 90'ın üzerinde azalttığı ifade edildi.

VARYANTLARA KARŞI KORUMA ORANI YÜZDE 67'LERE DÜŞTÜ

Aşı, 2 doz alındıktan sonra delta varyantına karşı ilk ay yüzde 93 koruma sağlarken, 4 ay sonra bu oranın yüzde 53'e gerilediği görüldü. Diğer yeni çıkan varyantlara karşı aşının koruma oranınınsa yüzde 97'lerden 67'lere düştüğü belirtildi.

YÜZDELERDEKİ DÜŞÜŞ AŞININ ETKİNLİĞİNİN AZALMASI KAYNAKLI

Pfizer ve Kaiser Permanente'nin araştırma görevlileri tarafından yapılan çalışma, aşının geliştirildiği Aralık 2020'den bu yana 3.4 milyon kişinin elektronik verileri dikkate alınarak hazırlandı. Araştırmacılar yüzdelerdeki düşüşün daha bulaşıcı varyantlardan kaynaklanmadığını, aşının etkinliğinin azalmasına bağlı olduğunu kaydetti.

"EN GEÇ 7 AY SONRA ÜÇÜNCÜ DOZ YAPTIRILMALI"

Araştırmayı yürüten bilim insanları, ikinci doz aşıdan 6 ile 7 ay sonra üçüncü doz destekleyici aşı olmanın koronavirüs ve onun varyantlarına karşı korumayı güçlendirdiğini ifade ediyor.

3. DOZ AŞIDA 5 YAN ETKİ GÖRÜLEBİLİR

İngiltere'de yapılan bir araştırma Türkiye'de de kullanılan Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının 3. dozunda en yaygın görülen 5 yan etkiyi ortaya koydu. Araştırmaya göre; Pfizer-BioNTech koronavirüs aşısının üçüncü dozunu alan kişilerde kolda ağrı, halsizlik, kas ağrısı, yorgunluk ve baş ağrısı gibi yan etkiler görülüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Koronavirüs Biontech Dünya Güncel Haberler

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Slovenya, Filistin devletini tanıma kararı aldı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah filmi oyuncuları kim? Eyvah Eyvah filmi konusu ve Eyvah Eyvah özeti! #128250 ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kripto yasası Meclis'ten geçti mi? Kripto varlıklara ilişkin düzenleme ne oldu? Serdar Sertçelik kimdir, Serdar Sertçelik yakalandı mı? #129300 31 Mayıs okullar tatil mi? 31 Mayıs Cuma günü okul var mı, resmi tatil mi? Yarın okul var mı? Ayak başparmak çıkıntısı Bunyon-Halluks Valgus nedir? Bunyon nasıl düzelir? Arnavutköy Belediyesi hangi parti? Arnavutköy Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? 2024 Arnavutköy yerel seçim sonuçları! Ahmet Uğurlu hasta mıydı? Ahmet Uğurlu hastalığı neydi? Maaşlar bayramdan önce yatar mı? Memur ve emekli maaşları ne zaman yatacak? 31 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 31 Mayıs burç yorumları nedir?
Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500

Yorumlar (5)

hasan :

insanları iyice kobaya cevirdiniz deney deneye

95
9
yanıtYanıtla
pentakill lol:

ya koruyuculuğunu sorgulamıyoruzki çünkü böyle bir virüs yok. yaptırdık 2 kere işte uzaklaşın gayrı bizden özgürlüğümüzü geri verin diye yaptırıyoruz .

48
15
yanıtYanıtla
tövbekar 34:

para kazanmak icin habure mileti asi yapiyorlar 1 2 3 4 5 6 7 ...... doz nereye kadar sonra diyeceklerki yan tesir olursa bu asiyi türk buldu sucu türklere yükleyecekler bilgates in sirketleri iyi kazaniyor bu mikrobu yapan yayan lari insan sagligi ve ölüme sebebiyet verdikleeri icin idam dan yargilanmali

34
18
yanıtYanıtla
bekir yapici:

biontech asagi biontech yukari zaten tüm dünyada 2.asidan 6-7 ay sonra tesirinde azalma oldugu biliniyor gizli falan degil bilmedigimiz kobayi oldugumuz cin´nin sinovac asisinin durumu sonucu.

41
5
yanıtYanıtla
????? ???:

Antikorlarun seviyesinin dusmesi onemli degil. Hafiza B hucreleri tekrar enfekte oldugumuzda antikor uretecegini varsiyoruz. FDA bile 3.doz asiya onay vermedi. gerek yok. 2 doz yeterli. diger acidan bakarsak 2.doz asiyi olduktan sonra, vucudutaki antikorlar o kadar cok artiyorki. ne kadar viruse ne kadar antikorun gerekmesi onemli olan. mesela asili kisinin antikor seviyeleri % e kadar dusse bile bu deger hastaligi gecirmis kisiyle ayni seviyede yani hala koruyuculugu vardir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title