Haberler

Diyarbakırlı Pizzacının Hayatı Film Oluyor

Güncelleme:

15 yıl önce Diyarbakır'dan Amerika'ya giden ve orada dünya pizza şampiyonu olan Türk vatandaşı Hakkı Akdeniz'in hayatı film oldu.

Diyarbakır'dan 15 yıl önce Amerika'ya giden Hakkı Akdeniz, çocukluk yıllarında çalıştığı lahmacun ustalarından öğrendikleriyle dünya pizza şampiyonu oldu. Hayatı da belgesel film olarak çekiliyor. Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz'in hayatını anlatan "Poor Champion" adlı belgeselin çekimleri tamamlandı. Akdeniz, hedefleri arasında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek ve Diyarbakır'da bir pizza okulu açmak olduğunu söyledi.

17 GÜN SOKAKTA YATTI

Yaklaşık 15 yıl önce Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden Amerika'ya gelen dünya pizza şampiyonu Hakkı Akdeniz, ilginç yaşam hikayesinin ABD'de yaşayan Türk yönetmen Mevlüt Akkaya tarafından bir belgesel filmine aktarıldığını söyledi.

AMERİKALI HAKKI

"Amerikalı Hakkı" lakaplı Akdeniz, ABD'de geliş hikayesini şu şekilde anlattı:

"1997 yılında Kanada'ya giderek, yaklaşık 4 sene ağabeyimin yanında bir pizza dükkanında çalıştım. Sonrasında New York'a gelmem icap etti. Ağabeyimin bir arkadaşının beni otobüs durağında karşılaması gerekiyordu. Otobüs durağında yaklaşık 3-4 gün gelmesini bekledim, kimse gelmedi. Cebimdeki para da bitti. 17 gün sokakta kaldım. Daha sonra bir kişiyle tanıştım. Kendisi benim çeşitli işlerde çalışmama ön ayak oldu."

BEŞ PİZZA SALONU AÇTI

Çocukluk yıllarında Diyarbakır'da çalıştığı lahmacun salonlarında ve Kanada'daki pizza dükkanında edindiği tecrübelerde New York'ta bir pizza dükkanında çalışmaya başlayan Akdeniz, bir gün çevresindekilerin önerisi üzerinde New York'ta düzenlenen Dünya Pizza Şampiyonası'na katılmaya karar verdi. İlk şampiyonada 87'inci olan Akdeniz, yılmadan diğer şehirlerde düzenlenen şampiyonluk müsabakalarına katıldı. Bir sonraki sene Orlando'da düzenlene şampiyonada birinci oldu, ardından üst üste birincilik elde etti. 2009 yılına gelindiğinde, İtalya'da yapılan müsabakada Dünya Şampiyonu olan Akdeniz, kazandığı para ödülü ile Manhattan'daki pizza salonunu açtı. Müşterilerinden gelen yoğun talep üzerine Akdeniz sonrasında iki salon daha açan Akdeniz'in şu an Manhattan'da 5 tane pizza salonu var.

ABD BASININDA YER ALDI

Hakkı Akdeniz'in ilginç yaşam öyküsü ABD basının yanı sıra dünya medyasının da ilgisini çekti. Bugüne kadar The Daily News, New York Times ve New York Post gibi gazetelerde haberleri yayınlana Akdeniz'in hayatı, ABD'de yaşayan Mevlüt Akkaya yönetmenliğinde "Poor Champion" belgesel filmine aktarıldı. Çekimleri tamamlanan filmin, şu an kurgu çalışmaları devam etmekte.

"İYİ Kİ ZENGİN DOĞMAMIŞIM"

Diyarbakır'da fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve 8-9 yaşlarında para kazanmak için iş hayatına atıldığını söyleyen dünya pizza şampiyonu Akdeniz, "Eğer o günleri yaşamasaydım, şu an belki de bulunduğum konumda olamayacaktım. Bu anlamda geçmişimde yaşadığım tecrübelere şükrediyorum diyebilirim. Eğer zengin bir ailenin çocuğu olsaydım, bugün bu noktada olamazdım" diyor.

9 BİN DOLARA PİZZA SATTI

Pizza şampiyonalarının yanı sıra ilginç şovlara da imza atan Hakkı Akdeniz ABD'nin tüm eyaletlerinin lezzetlerinin üzerindeki küçük küçük pizzalarda temsil edildiği büyük bir pizza yaptı. Söz konusu ABD pizzasının 9 bin dolara satıldığını söyleyen Akdeniz bir sonraki hedefinin dünyanın bütün ülkelerinin mutfaklarının temsil edildiği 192 küçük pizzanın bir arada olduğu dev bir pizza yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek olduğunu belirtiyor.

"DİYARBAKIR'DA PİZZA OKULU"

Akdeniz, sonraki projelerinin arasında Diyarbakır'da bir pizza dükkanı açmak olduğunu da söylüyor. Kendisini örnek almak isteyen çocuklara bir fırsat doğurmak amacıyla böyle bir yola çıkan Akdeniz, böylece Türkiye'de pizza takımlarının da dünya pizza şampiyonalarına katılabileceğini belirtiyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Diyarbakır Akdeniz Dünya Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title