Haberler

Çin'de 458 Kişiyi Taşıyan Gemi Battı

Güncelleme:

Çin'in güneyinde Yangtze Nehri'nde 458 kişiyi taşıyan bir yolcu gemisi battı. Geminin kaptanı da dahil 30 kişi kurtarıldı. 5 kişinin cesedine ulaşıldı.

Çin'in güneyinde, Ciangsu eyaletinin başkenti Nanjing kentinden Chongqing'e doğru seyir halinde olan Dongfangcışing (Doğu Yıldızı) adlı yolcu gemisi, ani çıkan bir kasırga sırasında alabora oldu. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, geminin kaptanı ve başmühendisi de dahil 30 kişi kurtarıldı. Kaptan ve başmühendis daha sonra gözaltına alındı. Polis yetkilileri, 7 kişinin yüzerek kıyıya çıktığını, geminin içinde hayatta olanların bulunabileceğini açıkladı. 5 kişininse cesedine ulaşıldı.

Gemide 406 Çinli yolcu, 5 seyahat acentası çalışanı ve 47 mürettebat olduğu öğrenildi.

FELAKETE UYKUDA YAKALANDILAR

Yolcuların çoğunun 50 ile 80 yaş aralığındaki Çinliler olduğu ve kasırgaya uykuda yakalandıkları belirtildi.

KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEYE AKIN ETTİ

Bölgeye 10'dan fazla arama kurtarma gemisi ile dalgıçlar sevk edildi. Onlarca balıkçı teknesi de arama çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla bölgeye akın etti.

Geminin 76,5 metre uzunluğunda ve 11 metre genişliğinde olduğu açıklandı

Arama kurtarma çalışmalarının güçlü rüzgâr ve şiddetli yağış sebebiyle güçlükle sürdüğü belirtildi. Nehirdeki derinliğin 15 metreyi bulduğu açıklandı.

Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi

YARDIM ÇIĞLIKLARI DUYULUYOR

AP'nin Çin devlet televizyonundan aktardığı bilgiye göre; arama kurtarma ekibi üyeleri, alabora olan gemide sıkışan yolcuların yardım çığlıklarını duyuyor. Reuters, dalgıçların geminin içinde sıkışan yaşlı bir kadını kurtardığını duyurdu.

Arama kurtarma personeli, geminin üzerine çekiçle vurarak hayatta kalan yolcuları tespit etmeye çalışıyor

ACİL DURUM ÇAĞRISI BİLE YAPILMADI

Şanghay merkezli bir tur firmasının organize ettiği yolculuk için gemide yaşları 50 ila 80 arasında olan 406 yaşlı turistin ve 47 mürettebatın bulunduğu ifade edildi.

Devlet radyosu geminin iki dakika içinde battığını ve acil durum durum çağrısı yapılmadığını duyurdu. Öte yandan yedi yolcunun kıyıya yüzüp durumu haber verdiği öne sürüldü.

BAŞBAKAN OLAY YERİNE GİDİYOR

Çin Başbakanı Li Keqiang'in facianın yaşandığı olay yerine gitmekte olduğu belirtildi.

Gemide akrabası olan yolcular, turu yapan şirketin ofisine akın etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Nanjing Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (32)

çin işkencesimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

uygurları öldürmekten yeni gemi yapmaya zamanları olmuyor herhalde

38
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

allahın sopası yok uygur türklerine işkence yapan şerfsizler beter olun

18
4
yanıtYanıtla
DOĞU TÜRKİSTAN:

hepsi geberir inşeallah

11
7
yanıtYanıtla
tuncmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

o kadar nüfusun içinde 450 kişi eksilse farkedilmez bile..

7
11
yanıtYanıtla
Geberin:

Geberin pis yaratiklar.

7
10
yanıtYanıtla
kesin uygurludurlarmobilWeb@haberler.com:

Benden söylemesi

16
1
yanıtYanıtla
human:

El insaf! Onların yerinde siz ya da en sevdikleriniz de olabilirdi. Lütfen saygı gösterin.

9
8
yanıtYanıtla
cinmi-seytanmI:

bütün canlillari yiyen yamyam millet.

11
5
yanıtYanıtla
KISS:

çok şükür iyi olmuş

4
12
yanıtYanıtla
çitribet:

allahın sopası yok uygur türklerine işkence yapan şerfsizler beter olun

9
6
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title