Haberler

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile bir araya geldi

Güncelleme:

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen 15. BRICS Zirvesi kapsamında Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile bir araya geldi. Xi, Çin'in yüksek kaliteli kalkınmasıyla modernleşme sürecini ilerlettiğini ve bunun da Çin ile Etiyopya arasındaki işbirliğine yeni fırsatlar getireceğini söyledi. Ahmed ise Etiyopya ve Çin arasında derin bir dostluğun olduğunu ve ikili ilişkilerde iyi gelişme ivmesinin korunduğunu belirterek, kendilerine verdiği uzun süreli, büyük ve değerli destekten ötürü Çin'e teşekkür etti.

JOHANNESBURG, 24 Ağustos (Xinhua) -- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen 15. BRICS Zirvesi kapsamında Çarşamba günü Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile bir araya geldi.

Xi yaptığı açıklamada, Çin'in yüksek kaliteli kalkınmasıyla modernleşme sürecini ilerlettiğini ve bunun da Çin ile Etiyopya arasındaki işbirliğine yeni fırsatlar getireceğini söyledi.

Ahmed ise Etiyopya ve Çin arasında derin bir dostluğun olduğunu ve ikili ilişkilerde iyi gelişme ivmesinin korunduğunu belirterek, kendilerine verdiği uzun süreli, büyük ve değerli destekten ötürü Çin'e teşekkür etti.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen 15. BRICS Zirvesi kapsamında Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile bir araya geldi, 23 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Ding Haitao/Xinhua)

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde düzenlenen 15. BRICS Zirvesi kapsamında Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile bir araya geldi, 23 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Zhai Jianlan/Xinhua)

Kaynak: Xinhua / Dünya

Johannesburg Güney Afrika Xi Jinping Etiyopya Afrika Dünya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title