Haberler

Büyükelçi Ozan: "Kosova'da Yaşayan Türk Vatandaşları Seçmen Kayıtlarınızı Yaptırın"

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye’de yapılacak genel seçimlerde Kosova’da yaşayan Türk vatandaşlarının adres kayıt sisteminde bulunmamaları halinde oy kullanamayacağını vurgulayarak, “Geçen sene seçmen listesinde değillerse, konsolosluk şubemize gelsinler kayıtlarını yaptırsınlar” dedi.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye'de yapılacak genel seçimlerde Kosova'da yaşayan Türk vatandaşlarının adres kayıt sisteminde bulunmamaları halinde oy kullanamayacağını vurgulayarak, "Geçen sene seçmen listesinde değillerse, konsolosluk şubemize gelsinler kayıtlarını yaptırsınlar" dedi.

Türkiye'de Haziran ayında gerçekleşecek genel seçimlerde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da oy kullanabilecek. Bu kapsamda Kosova'da yaşayan Türk vatandaşları Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği'nde kurulacak sandıklarda oy kullanabilecekler. Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler kapsamında Kosova'da oy kullanacak Türk vatandaşları 31 Mayıs tarihinde oy kullanacak. Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kosova'da yaşayan Türk vatandaşlarının ancak Yurtdışı Seçmen Kütüğü 'ne kayıtlı olmaları şartı ile oy kullanabileceklerini vurgulayarak, "Biliyorsunuz geçen yıl Ağustos ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ilk yaşadık. Değiştirilen mevzuat çerçevesinde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da elçiliklerde ve konsolosluklarda, seçmen sayısı açısından belli kriterleri karşılayan elçiliklerimizde ve konsolosluklarımızda oy haklarını kullandılar. Bu çerçevede Kosova'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da büyükelçiliğimizde gelerek oy kullandı. Yalnız bizim tahminimize göre bazı vatandaşlarımızın adres kayıt sistemine kayıt olmamaları sonucunda, bizim yaptığımız bütün duyurulara rağmen son anda bunu fark ettiklerini ve oy kullanamadıklarını gördük" dedi.

Kosova'da yaşayan Türk vatandaşlara seslenen Ozan, "Ben şimdiden buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Biliyorsunuz oy kullanmak her vatandaşın hem görevi hem de hakkıdır. Bu sebeple burada, Kosova'da yaşayan bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eğer adres kayıt sisteminde kayıtlı değillerse, yani geçtiğimiz yıl bu sebeple oy veremedilerse lütfen bir an önce konsolosluk şubemize gelsinler, müracaat etsinler ve kendilerinin kayıtlarını yapalım. Mart ayının ilk haftasına kadar bu işlemleri tamamlamalarını ısrarla vurgulamak istiyorum. Zira mart ayının içinde seçmen listeleri açıklanacak. Bundan sonra bir itiraz dönemi var ama bu durumu değiştirmek onlar adına sıkıntıya neden olacak. Burada demokratik hakkımızı en üst düzeyde kullanalım. Hepsinden ricam geçen sene seçmen listesinde değillerse, konsolosluk şubemize gelsinler kayıtlarını yaptırsınlar. Ama adres kayıt sisteminde kayıtları varsa, seçmen olarak kayıtlı iseler buna gerek yok. Onlar yine seçmen listesinde çıkacaklardır. Bunu özellikle duyurmak istiyorum. Seçimler de 31 Mayıs'ta Pazar günü burada büyükelçiliğimizde yapılacak. Onun için hazırlıklarımız yapıyoruz. Herkesin yüksek oranda katılımını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları "Yurtdışı Seçmen Kütüğü "ne kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın internet sitesinden kontrol edebilirler. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Songül Ozan Priştine Kosova Dünya Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakan Özhaseki: Çöken binanın yapımında deniz kumu kullanılmış, 1,5 kat kaçak olarak eklenmiş

Bakmadan Geçme

Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor?
Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title