Haberler

Nijeryalı Radikal İslamcılar: Kızları Kaçırdık, Satacağız

Güncelleme:

Nijerya'da kız öğrencilerin kaçırılmasını radikal İslamcı Boko Haram örgütü üstlendi. Örgüt, kızları köle olarak satacaklarını açıkladı.

Nijerya'da üç hafta önce Borno eyaletindeki okullarından kaçırılan 200 civarında kız öğrencinin kaçırılmasını radikal İslamcı Boko Haram örgütü üstlendi. Örgüt, kızları köle olarak satacaklarını açıkladı. 

ŞEKAU: KIZLARINIZI BEN KAÇIRDIM

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, kaçırılan 200’ü aşkın kız çocuğunun nereye götürüldüğünü henüz tespit edemediklerini söylemişti.  Ancak Boko Haram örgütünün lideri Ebubekir Şekau ise akşam saatlerinde kaçırma eylemini üstlendi. Şekau’nun eylemi İnternet üzerinde yayınlanan bir video aracılığıyla üstlendi. Şekau, “Kızlarınızı ben kaçırdım. Onları pazarda satacağız” dedi.

BOKO HARAM'IN ANLAMI: BATILI TARZDA EĞİTİM YASAKTIR

Adı ‘Batılı tarzda eğitim yasaktır’ anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika’nın en büyük ülkesi Nijerya’nın kuzeyinde dine dayalı devlet kurmak istiyor. Boko Haram, kitlesel şiddet eylemlerini 2009’da başlattı. Boko Haram sadece bu yıl üç eyalette düzenlediği saldırılarla 1500’den fazla kişinin ölümüne neden oldu. 

NİJERYA CUMHURBAŞKANI SÖZ VERDİ: KIZLARINIZI BULACAĞIZ

Nijerya Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan ise askeri birliklerin karadan ve havadan yürüttüğü arama çalışmalarına karşın kız çocuklarının yerlerinin tespit edilemediğini açıklayıp halka, “Size söz veriyorum, kızlarımız her nerede olursa olsun onları bulacağız” diye seslenmişti. Jonathan, hükümetin çocukların serbest bırakılması için örgütle ile müzakerelere başladığı iddiasını da reddedip “Boko Haram ile konuşmak dahi imkânsız” demişti.

Jonathan, yardım için uluslararası güçlerle de temasa geçtiklerini belirterek “Bize yardım edebileceğini düşündüğümüz ülkelerle görüşüyoruz. Bunların başında da ABD geliyor. Başkan Obama ile en az iki kez görüştüm” açıklamasını yapmıştı. 

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Umaru Yar'adua Nijerya Borno Şekau Dünya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Lise müdürü ve oğlu feci şekilde darp etmişti! Engelli yaşlı adamdan acı haber

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da taht oyunları! Hamaney'in koltuğu için en güçlü aday oğlu

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500

Yorumlar (25)

ytrgfd@hotmail.com:

islamın kuralları bellidir.Ögrenmek isteyen okuyup öğrenir.Birilerinin islam adını kullanıp sapkınlık yapması İslamı bağlamaz.

28
2
yanıtYanıtla
ytredf@hotmail.com:

uzun uzun anlatırdım ama anlaşılan cahil bi arkadassın anlatılsada emınım anlamazsın.Allah hidayet versin.ikra(OKU)

yanıt0
yanıt0
Alevibjk_lise1993@hotmail.com:

Ne mutlu Alevi'yim diyeneeee !!! Allah'ım beni alevi aileye nasip ettiğin için , binlerce kez sana şükürler olsun ..

7
19
yanıtYanıtla
antidinsizmehtap45@hotmail.com:

sen git mum söndür boş boş yorum yazma

yanıt0
yanıt0
ES SEzilan.5555@hotmail.com:

kölelik kaldırılmadı sadece adı değişti lütfen bi araştırın afrikadaki milyon dolarlık çay tütün pamuk tarlalarda günde 1 dolara çalışanlar var afrikada yılda 400 milyar dolarlık yeraltı şirketlerini batılılar tarafından kullanılıyor peki ama sonuç ne ? yılda açlıktan ölen 10 milyon insan hergün aç yatan 600 milyon afrikalı .. ARAŞTIRIN BUNLAR GERÇEK .. BOK' o HARAM denilen örgüt adıyla kendini ispatlıyor. İslam Adına kurulan 8 örgüt 100 bin alçak yüzünden 1 milyar 800 milyon müslüman bir tutulamaz. yaptıkları kitapta yazmıyor . İSRA 32 MAİDE 32 AYETİNE BAKABİLİrSİNİZ .Ama Allah' Son Dinini böyle rezil şekilde sürdürüyorsa onun ayıbır gerçekten biri Allah'a bişey söylesin ..ikiz kuleler Yıkıldı Dünyadaki tüm müslümanlar terörist olarak gösterildi . ama o kulelerin yıkılmadan 7 yıl önce tarot kartlarında gösterildiği ispatlı bir gerçektir . Bu arada zengin petrol zengini arap ülkelerden umut bağlamayın büyük ihtimal onlar silahlandırmıştır

14
8
yanıtYanıtla
ahmet taşvbn@hotmail.com:

Allahın dini rezil olmaz hiç bir zamanda olmayacaktır.Allah ayıbıdır bırı, Allaha bisey söylesin ne demek gafil.Aklını başına al oyle yorum yaz.

yanıt0
yanıt0
vatanseverlight_adl@hotmail.de:

Bizi yoktan vareden, senin gibi imansiza Rahman ismiyle muamele edip riziklandiran Hz Allah ahirette hic Hakki olmasin diye sana dünyadaki hakkini kullandiriyor tipki diger imandan nasibi olmayan ehli küfr gibi Hz Allah'in ayibi degil senin aybin..

yanıt0
yanıt0
asdasdasasdasdasd@hotmaik.com:

Bunları İslamcı olarak göstermeyin

18
2
yanıtYanıtla
reınamemed@msn.com:

KREDİ KARTI GEÇERLİMİ ACABA?

2
15
yanıtYanıtla
kaanmmm@gmail.com:

bunlar islamcı falan değil şeytanın sadık askerleri cennete gideceğini zanneden cehennem odunları

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title