Haberler

Bakan Bozdağ Viyana'da İslam Cemaati Merkezini ve Avusturya Türk Federasyonu'nu Ziyaret Etti

Avusturya'ya Özel ziyaret nedeniyle geldiği Viyana'da incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avusturya İslam Cemaati merkezini de ziyaret edip, ardından da günün son ziyaretini de Avusturya Türk Federasyonu genel merkezine...

Avusturya'ya Özel ziyaret nedeniyle geldiği Viyana'da incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avusturya İslam Cemaati merkezini de ziyaret edip, ardından da günün son ziyaretini de Avusturya Türk Federasyonu genel merkezine gerçekleştirdi.

AVUSTURYA İSLAM CEMAATİ MERKEZİNİ ZİYARET

Avusturya İslam Cemaati merkezini de ziyaret edip Başkan Dr. Fuat Sanaç ve yönetim kurulu üyeleriyle de görüşen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avusturya'nın İslamiyet'i 1912 yılında resmen kabul etmesi ve yasal güvence altına almış olmasının güzel bir şey olduğunu belirterek, buradaki Müslüman toplumunun diğer inanç grupları arasında bir numune olduğunu söyledi. Bozdağ, Avusturya'daki Müslüman toplumunun yaptıklarının Avusturya toplumu nezdinde bir kanaat oluşturduğuna işaret ederek, "İslamofobinin her geçen gün güçlendiği bir dönemde Avrupa toplumundaki ön yargıları bertaraf etmek üzere çalışmalısınız.

Avusturyalı komşularının Müslümanlara ön yargılı bakması halinde Müslüman toplumun komşularına İslam'ın güzel taraflarını göstermesi gerektiğini bildiren Bozdağ, "Ön yargıların, İslamofobi ve ayırımcılığın son bulması için hepimize görevler düşüyor. Bu konuda üzerinizi düşenleri yaptığınıza inanıyorum ve sizleri kutluyorum" diye konuştu. Bozdağ, Türk vatandaşlarına iş hayatında, siyasette, sanatta ve kültürde eşit katılım sağlayarak birlikte yaşama kültürünü inşa etmeleri önerisinde bulunarak, etnik bir yarışın içine girmenin fevkalade yanlış olacağını bildirdi. Hükümet olarak AB ülkelerindeki muhataplarına bunları her fırsatta anlattıklarını belirten Bozdağ, bu konuda haklı olduklarını ve haklı olmanın güveniyle seslerini yükselttiklerini kaydetti.

İslam Cemaati Başkanı Sanaç da cemaatin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, yurtdışındaki vatandaşlar olarak yıllarca Türkiye'ye yardımcı olduklarını, bugün daha zengin olan Türkiye'nin kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini söyledi. Sanaç, Viyana'da planladıkları bir okul projesi için 4 milyon avroya ihtiyaç duyduklarını ve bunu Türkiye'den beklediklerini bildirdi.

AVUSTURYA TÜRK FEDERASYONU ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, günün son ziyaretini de Avusturya Türk Federasyonu genel merkezine gerçekleştirdi. Başkan Ali Can ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, eğitim konusundaki görüşlerini yineledi ve Yunus Emre'nin "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım" dizesini hatırlatarak, "Hem kendi aranızda hem de Avusturya toplumuyla tanış olup işleri kolay kılmalısınız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bazdağ'ın ikinci gün proğramında, 22 Aralık Cumartesi günü ise temasları kapsamında Viyana'daki Türk öğrenciler tarafından kurulan Uluslararası Öğrencileri ve Öğrenci Aktivitelerini Destekleme Derneği olan WONDER'de Türk öğrencilerle buluşacak. Bozdağ, Viyana'da Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu'nu, daha sonra Avusturya İslam Kültür Merkezleri Birliği (ATİB)ve UETD Avusturya şubesini de ziyaret edecek. Avusturya'da yaşayan vatandaşlarla buluşacak olan Bozdağ, burada vatandaşlara bir konuşma yapacak. MÜSİAD'ın ev sahipliğinde Türk girişimcilerle akşam yemeğinde biraraya gelecek. Bozdağ ve beraberindeki heyet 23 Aralık Pazar günü yurda dönecek. - VİYANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avusturya Türk Federasyonu Bekir Bozdağ Viyana Dünya Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title