Haberler

Avustralya'da 150 Balina Karaya Vurdu

Güncelleme:

Avustralya'da 150 kısa kanatlı pilot balina karaya vurdu. Daha önce de benzer olayların yaşandığı kıyılarda köpek balığı saldırılarına karşı uyarı yapıldı.

Biyoçeşitlilik, Koruma ve Gezi Bölümünce (DBCA) yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Batı Avustralya eyaletinin Hamelin Koyu'nda 150 balinanın karaya vurduğu, karaya vuran balinalardan 75'inin ise öldüğü belirtildi.

YAŞATILMALARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Koyda avlanan bir balıkçının ihbarı üzerine bölgeye giden kurtarma ekipleri, diğer balinaların yaşatılması için çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalara çok sayıda gönüllü de katılıyor.

SEBEBİ BİLİNMİYOR

DBCA'dan Jeremy Chick, gönüllülerin de yardımıyla balinaları hayatta tutmaya ve yeniden denize döndürmeye çalıştıklarını söyledi.

Balinaların karaya vurma sebebi henüz bilinmiyor.

KÖPEK BALIĞI UYARISI YAPILDI

Bu arada bölge sakinleri, olası köpek balığı saldırılarına karşı uyarıldı.

Temel Sanayi ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı, ölü veya ölmek üzere olan balinaların kıyıya yakın yerlerdeki köpek balıklarını harekete geçirebileceği ifade edildi.

Bölgedeki çok sayıda plaj ve kıyı şeridi tedbir amaçlı girişlere kapatıldı.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU

Batı Avustralya'da 1996'da 320, 2009'da 80, 2015'te de 20'den fazla kısa kanatlı pilot balina karaya vurmuştu. Genellikle gruplar halinde yaşayan kısa kanatlı pilot balinaların uzunluğu 5,5 metreyi bulabiliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Avustralya Hamelin Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (13)

kadir:

sizi gidi insan müsvetteleri sizi. aylan bebekte sahile vurmuştu küçük bedeni o zaman kimse seferber olmadı. . şerefsizler. kendi nesliniz, soyunuz vurdu dimi sahile. . koşun koşun kurtarın

6
22
yanıtYanıtla
MURTAZA:

NEDİYON LA DEĞİŞİK. AYLAN BEBEĞE BIRAK SENİ BENİ VİCDANI OLAN HERKES ÜZÜLDÜ. BOŞ KONUŞUP DA İNSANLARIN CANINI SIKMA.

yanıt11
yanıt1
Birisi:

Hayvanlara yardım etmeye çalışanların bu davranışını Aylan Bebek hadisesinde olduğu gibi olaylarla kıyaslayıp bu insanlara hakaret etmek hastalıklı bir bakış açısıdır. Suriye politikasının Tamamen YANLIŞ olduğu senin ülkenin yöneticilerine tepki göster, destek verme. Suriye''de Savaşın başlangıcından bu yana olan bitenden birinci derecede bizi yönetenler de sorumludur. Afrin kahramanlığı maskesi takanlar onca şehidin de sorumlusudurlar. Onların dediğim dedik yanlış Suriye Politikaları. . .

9
7
yanıtYanıtla
Birisi:

Şu an Afrin''e yapılan müdahale doğru ancak Kesinlikle ABD''nin Menbiç''den çekilmesi de sağlanmalı. Yine de olan biten son 16 yıldır bu ülkeyi tek başına yönetenlerin yanlış politikalarının sonucudur. Bu gerçeği hiç bir şey değiştiremez.

yanıt5
yanıt5
KAŞALOT:

SURİYEDEKİ ARAKANDAKİ MÜSLÜMANLARADA AYNI DARLILIĞI GÖSTERSELER BATILILAR İÇİN FOKLARIN GERGEDANLARIN KURBAĞAARIN HAYATI MÜSLÜMANLARDAN DAHA ÖNEMLİ

11
5
yanıtYanıtla
erzurumlu:

insan müsvedteleri bir sürü çoluk çocuk da kıyıya vurmuştu aynı duyarlılığı onlar için niye göstermediniztüh sizin insanlığınıza

5
9
yanıtYanıtla
DOBRA:

DENİZLERDE VE OKYANUSLARDA BİLİMSEL DENEYLER VE SİLAH DENEMELERİ YAPILIYOR. BU YÜZDEN SUYUN İÇİNDEKİ BİYOLOJİK DENGE BOZULUYOR VE BU HAYVANLAR DEĞİŞİK BİÇİMDE KARAYA VURUYOR.

7
0
yanıtYanıtla
Hasan Ali KALDIRIM:

Amerikanın işi bu

1
5
yanıtYanıtla
Dodan:

Sonumuz geliyor

0
6
yanıtYanıtla
Mehmet yılmaz:

Hayvancağızlar strese giriyor sonrası. . .

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title