Haberler

Aşırı Sağcılardan 'Kibritli' Tehdit

Almanya'da Son Aylarda Türklerin Oturduğu Evlerde Art Arda Çıkan Yangınlar, "Irkçı-kundaklama" Olasılığını Hızla Artırırken Türklere Ait İşyerlerine Yapılan Saldırılar da Bunu Destekliyor.

Almanya’da son aylarda Türklerin oturduğu evlerde art arda çıkan yangınlar, "ırkçı-kundaklama" olasılığını hızla artırırken Türklere ait işyerlerine yapılan saldırılar da bunu destekliyor.

Yangınlara şimdi de "kibritli tehdit" eklendi. Bielefeld kentinde Türklerin oturdukları evlerin posta kutularına "İslamın savaş ilanı" başlıklı bildiriler ve kibrit kutuları atıldı. Türkler, tedirginlik ve korku içinde olduklarını, provokasyona gelmemek için çok dikkatli olunması gerektiğini söylediler.

Almanya’nın Bielefeld kentinin Brackwede semtindeki Vatan Camisi’ne yapılması düşünülen 19 metrelik minareyi protesto etmek için Türklerin yoğun oturduğu Rostocker, Bochumer ve Am Rohrwerk caddelerindeki evlerinin posta kutularına dört sayfalık "İslamın savaş ilanı" başlıklı bildiriler ve kibrit kutuları atıldı. İsimlerini vermek istemeyen mahalle sakini Türkler, arka arkaya çıkan yangınlardan ötürü artık Almanya’da korku içinde yaşadıklarını, kibrit kutularının kendilerini çok tedirgin ettiğini söylediler.

AŞIRI SAĞ GRUPLAR

Dağıtılan bildirilerin, daha öncede Köln ve çevre kentlerde başta Köln’ün Ehrenfeld semtinde yapılması planlanan Merkez Camisi’ne karşı çıkan aşırı sağcı "Pro Köln" ve "Pro NRW" grubuna ait yazıları içerdiği görüldü. Bildirilerde Müslümanların Almanya’da 184 adet dev cami yaptıklarına dikkat çekilerek, Müslümanların bu konuda Almanya ve Avrupa’da bir mücadele başlattığı ileri sürülüyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cem Vakfı Avrupa Koordinatörü Teşkilat Sorumlusu Mehmet Ali Ölmez, gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

MİNARE KAŞITLARI

"Beş yıl önce modern bir şekilde inşa edilen caminin sembolü olan minare için yönetim, belediyeye başvuruda bulundu. Ancak bu müracaata olumlu cevap vermeyen ve minarenin yapılmasına karşı gelen belediyeyle cami yönetimi arasındaki görüşmeler sürüyor. Bu arada birkaç kişinin öncülük ederek kurduğu ’minare karşıtı inisiyatif’ grubunun üç ay önce başlattığı imza kampanyası kentte ayrışmalara yol açtı. Brackwede semtinde Almanlardan 1500’e yakın imza toplandığı öne sürülüyor. Minareye izin verilmemesi için imza kampanyası yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bunun akabinde Türklerin yoğun oturduğu sokaklardaki posta kutularına ’Bürger İnfo’ diye dört sayfalık ’İslamın Savaş İlanı’ başlıklı bildiriler ile kibrit kutularının atılması olayı ister istemez bu kişilere bağladı. Ancak posta kutularına atılan bildirilerin imza kampanyasını başlatan inisiyatifle ilişkilerinin olup olmadığını bilmiyoruz. Kendileri de bunu reddediyorlar. Bence bu ortam aşırı sağcılar tarafından güzel bir şekilde kullanılıyor. Tüm bu gelişmeler, Almanya’nın göçmen politikasına gölge düşürmek ve Türkler arasında huzursuzluk yaratarak, barışı bozmayı hedefliyor. Bir provokasyon ortamı yaratılmaya çalışılıyor."

500 TÜRK YAŞIYOR

Türkler arasında "Kıbrıs Mahallesi" olarak tanınan ve 500’e yakın Türk ailenin oturduğu Rostocker Caddesi’nde bakkallık yapan Iğdırlı Yusuf Yıldırım (33), 2Burada 15 yıldan beri işyeri sahibiyim. Ama Ludwigshafen’daki ve diğer kentlerde çıkan son yangınlarla ilgili hadiseler yüzünden çok tedirgin olduk. Her an bir şey olacakmış gibi panik içindeyiz. Hiç huzurumuz kalmadı. Yangın söndürme aletini dükkanda hep yanımda bulunduruyorum" dedi.

CİDDİYE ALINMALI

Rostocker Caddesi’nde oturan Adanalı İsmail Akgül (34) ise, şunları söyledi: "Geçenlerde bu caddedeki bir Türk ailenin posta kutusuna, kimliği meçhul birinin kibrit kutusu attığı haberi bizi hepten tedirgin edip, korkuttu. Posta kutusuna kibrit atılan vatandaş meseleyi fazla önemsemedi. Ancak yarın ne olabilir, bilinmez. Bugün onun posta kutusuna kibrit kutusu atan eller, yarın başkasının evini veya işyerini tutuşturabilir. Bunun için çok dikkatli olmamız lazım. Her gün bir olay olmasın diye Allah’a dua ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek? Konyaspor 3'lü averaj, 4'lü averaj küme düşme hesabı nedir, averajı kaç (KONYASPOR-HATAYSPOR, GAZİANTEP) ? Samet Akaydın neden kadro dışı bırakıldı, Panathinaikos'tan ayrılacak mı? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri dönecek mi? Türkiye'ye dönme kararı aldı Dilan Çiçek Deniz kimdir? Dilan Çiçek Deniz kaç yaında, nereli, hangi filmlerde oynadı? Konyaspor küme düşme ihtimali var mı, ligde kalmayı garantiledi mi? 20-21 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20-21 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Milli yas ne zaman bitiyor, son gün ne zaman?
Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title