Haberler

    Apple 40'ıncı Yılında Orta Yaş Krizinde Mi?

    Apple şirketler grubu köklü bir dönüşümün eşiğinde.

    Apple şirketler grubu köklü bir dönüşümün eşiğinde. Ancak bu dönüşümün zamana ihtiyacı olacağı, gelecekteki Apple'ın ise bugünkü holding ile fazla bir benzerliği kalmayacağına dikkat çekiliyor. Apple'ın bir 40 yıl daha ayakta kalabilmesi için değişimin vazgeçilmez bir önşart olduğu da vurgulanıyor.

    Apple'ın başarı sırrının yenilikçi olmasından çok ürünlerin cazibesi, ayrıntıya gösterilen ilgi ve mükemmeliyetçilikte ve tabii dahiyane pazarlamada yattığı belirtiliyor. Apple'ın efsanevi şefi Steve Jobs ne bilgisayarı ne de telefonu keşfeden kişiydi. Ancak bu branşı kökten değiştiren kişi olarak tarihe geçti. iPod ve iPhone ile müzik dinleme, mobil telefon kullanma olanaklarını tamamen değiştirdi. Bu gelişmeler sonucunda Apple geçen yıl itibarıyla cirosunu 234 milyar dolara yükseltti, 53 milyar dolar kar yaptı. Şu an dünya çapında bir milyar Apple ürünü kullanımda.

    APPLE DÜNYANIN EN DEĞERLİ HOLDİNGLERİ ARASINDA SAYILIYOR

    Steve Jobs'un 2011 yılında ölmesi üzerine Apple hayranlarının coşkusunda da düşüş yaşandı. Apple'ın "yıldızının söndüğünü, monotonlaştığını" iddia edenler oldu. Apple'ın yeni şefi Tim Cook'un selefi Steve Jobs'dan farklı olarak holdingin geleneklerini bir kenara bıraktığı, daha çok müşteri taleplerine kulak verdiği belirtiliyor. Böylece Steve Jobs'un sürpriz ürün efektlerinin artık pek yaşanmadığına, buna karşılık yatırımcılara daha fazla imkan sunularak holdingin karlı işler yaptığına dikkat çekiliyor. 2012 yılı ilkbaharında Apple şirketi hissedarlarına kar payı bile dağıtmıştı. Böyle bir şeyin Steve Jobs döneminde düşünülmesi bile olanaksızdı. Bu girişimler neticesinde Apple'ın piyasa değeri yaklaşık 600 milyar dolara yükselerek dünyanın en değerli holdinglerinden biri oldu.

    KİŞİYE ÖZGÜ ÖZEL ALANLARIN KORUNMASI

    Google, Facebook ve diğer teknoloji devleri kullanıcıların verilerini diğer işletmelere satarak kar yaparken, Apple kişiye özgü özel alanların korunması taleplerini dikkate alıyor. Bu konuda Amerikan hükümeti ile Apple arasında başgösteren görüş ayrılığında Apple şefi Tim Cook kullanıcı verilerinin korunmasının kendileri için öncelik taşıdığını vurgulamış ve holding prensiplerini savunmuştu.

    APPLE PAY YOLDA

    Apple'daki değişim rüzgarlarının zaman alacağına işaret ediliyor. Apple'ın yeni paralı hizmeti Apple Pay henüz istenilen yaygınlığa ulaşamadı. Holdingden yapılan açıklamada Apple Pay'in bu yıl içinde web sitelerindeki online alış-verişlerde devreye gireceği bildirildi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Steve Jobs Apple Pay Tim Cook Apple Ekonomi Haberler

    Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

    Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

    İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

    İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

    Bakmadan Geçme

    Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title