Haberler

Almanya Türkleri askere almaya hazırlanıyor! Aylık 100 bin liralık maaş rütbe yükseldikçe artacak

Güncelleme:

Zorunlu askerliğin kaldırıldığı ve askere gönüllü gitmek isteyenlerin sayısının da yeterli olmadığı Almanya'da gündeme "lejyoner taburları" geldi. Almanya'nın ilk hedefi ise ülkede doğup büyüyen ve Alman vatandaşı olan Türk gençlerini askere almak.

Almanya zorunlu askerliğin kaldırılması ve gönüllü asker sayısının yetersizliği nedeniyle asker açığını kapatmak adına yeni arayışlara girdi. İlk olarak, ülkede doğmuş- büyümüş ve Alman vatandaşı olan Türk gençleri askere alınacak. Plan gerçekleşirse, Alman Ordusu'nun bir kısmı 'Paralı Türk askerlerden oluşacak. Askere alınan bir Türk, aylık 100 bin TL'den fazla maaş alacak ve rütbe yükseldikçe rakam da artacak.

"LEJYONER TABURU" KURACAKLAR

Yıllardır ülkede yaşayan, uyum sağlamış ve Alman vatandaşı olmuş yabancıların asker yapılmasını gündemine alan Alman ordusu deyim yerindeyse bir "lejyoner taburu" kuracak.

İLK HEDEF ÜLKEDE DOĞUP BÜYÜYEN TÜRK KÖKENLİLER

Rusya ile savaşın yayılma ihtimalini de göz önünde bulunduran Alman ordusu, ilk hedef olarak ülkede doğup büyüyen, Alman vatandaşlığını almış Türk kökenli vatandaşları gözüne kestirdi.

Almanya Türkleri askere almaya hazırlanıyor! Aylık 100 bin liralık maaş rütbe yükseldikçe artacak

YILDA 1 MİLYON 300 BİN LİRADAN FAZLA GELİR

Askere alınan bir Türk'ün yılda yaklaşık 40 bin euro (1 milyon 322 bin TL) kazanabileceği konuşulurken, rütbenin yükselmesi durumunda maaşlar da artacak.

ALMANYA SAVUNMA BAKANI HABERLERİ DOĞRULADI

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre gündeme gelen gelişmeyi doğrulayan Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius da yaptığı açıklamada "Evet. Yabancıları askere alırsak, Avrupa'da bunu yapan ilk silahlı kuvvetler olmayacağız" dedi.

"ALMANYA'DA TARİFE UYAN TEK GRUP TÜRKLER"

Tartışmalar sürerken, bir çok güvenlik uzmanı, ülkedeki yabancı kökenlilerin hem memur olabildiğini hem de zaten polis ve diğer güvenlik birimlerinde görev aldığını belirterek, askerlik için de uygun olabileceğini ifade ediyor.

Eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung da plana destek verenlerden. Jung, "Eğer yeterince uzun süre bizimle yaşayan ve Almanya ile güçlü bağları olan, vatandaşlığı almış gençler olursa, bunu kesinlikle değerlendirebiliriz" açıklaması yaptı. Ülkede bu tarife uyan tek grup ise Türkler.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Almanya Politika Dünya Haberler

Normalleşme süreci hız kesmiyor! CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geldi

Normalleşme süreci hız kesmiyor! CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Serçe parmağını yiyen caniyle birlikte tedavi olmuş! Yeniden hastaneye gideceğini öğrenen Dilan Polat dilekçe verdi

Serçe parmağını yiyen caniyle birlikte tedavi olmuş! Yeniden hastaneye gideceğini öğrenen Dilan Polat dilekçe verdi

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

500

Yorumlar (67)

mehmet MK:

almanyanin para birimiyle türkiyeyi kiyaslamadaktan vaz gecin o zaman 40 bin tl kirami diyelim 100 bin maas aliyor sacma sapan biktik usandik sosyal medya sürekli türkiye almanya kiyaslamasi adamlardan enaz 100 yil geriden geliyoruz her konuda ekoomi konusunda 200 yil artik kabul edin ve susun

490
74
yanıtYanıtla
I Bor :

Memet, çok abarttın galiba..

yanıt85
yanıt250
fgdg dg:

Eski fiyat farkı kalmadı almanyada kira 600 euro burda da 25 bin ödüyoruz zaten

yanıt27
yanıt61
fgdg dg:

Artık eski fiyat farkı yok.marketler almanyada daha ucuz.kira 600 euroya burda da 25 bin tl ödeniyor zaten

yanıt59
yanıt61
Selim Güler:

Mehmet sen nerde yasiyorsun?Ben senelerdir burda dogdum Almanyada .Türkiyenin kötü olan dönemler Ecevit dönemi Türkiye yüzyil geride dahil degildi.Simdi ise iddia ediyorum hatta Almanlar bile diyorki Türkiyenin saglik ,yollar ,havalimanlar Hastaneler ,Metrolar bircok yerlerde Türkiye ileride diyorlar.Senin gibi nankörde ne diyor .Gel o zaman kardes burda cok vasifli isci araniyor gel calis.O zaman sizi görürüm .Nankörler

yanıt7
yanıt8
Umut Gültekin:

Almanya da doğmadım büyümedim hatta hiç gitmedim ama vatani görevimi yapmak için seve seve giderim en Almandan daha Alman olabilirim Alman milliyetçileri bile kıskanır ??ulan bizde milliyetçimiyiz diye kendilerini sorgular

149
95
yanıtYanıtla
mehmet birlik:

E sen almansın o zaman eğer cephede karsıma çıkarsanda alman muamelesi görürsün

yanıt170
yanıt43
zebil animation:

aylık 3.333 euro eder kimse bu paraya askerlik yapmaz en az 10000 olması lazım

142
24
yanıtYanıtla
Musti40 :

Zebil: Ben Danimarkadayım, burada vergiden sonra bir askerin eline ortalama 2100-2200euro kalıyor. O dediğin 3333 Euroyu Polisler dahi kazanamıyor, boş keseden atıp tutmak çok kolay. Burada 90m2 kira olmuş 1500euro. Her duyduğunuza inanmayın! 3333 Euro çok iyi bir maaş Almanyada!

yanıt123
yanıt52
Samarpan Bhav:

3333 yalan haber alman askeri başlangıç 2500 falan alır. Ancak afrika irak suriyeye gidersen iyi parayı görürsün

yanıt45
yanıt4
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title