Haberler

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Draghi'nin Programını Savundu

Bugün Stockholm'de İsveçli mevkidaşı Anders Borg ile görüşen Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa Merkez Bankası'nın yeni limitsiz tahvil alımı programının para politikasına uyduğunu ve Alman medyasının bu konuda gösterdiği tepkinin...

Bugün Stockholm'de İsveçli mevkidaşı Anders Borg ile görüşen Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa Merkez Bankası'nın yeni limitsiz tahvil alımı programının para politikasına uyduğunu ve Alman medyasının bu konuda gösterdiği tepkinin haksız olduğunu belirtti.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin dün yeni limitsiz tahvil alım programını ilan etmesinin ardından konuşan Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Almanya'daki muhafazakar basının Draghi'yi Euro bölgesinde sıkıntı yaşayan ülkelere "açık çek" yazmakla suçlamasına cevap verdi.

İsveç Maliye Bakanı Borg ile İsveç'in başkenti Stockholm'de çalışma politikası konulu bir seminere katılan Schaeble, Euro'nun sağlığı için büyük risk alındığını iddia eden yorumların temelsiz olduğunu belirterek "Bizim kendi sorumluluklarımız var. Biz, mali ve ekonomik politikalardan mesulüz ve AMB de para politikasından sorumlu. AMB'nin yetkisi ve aldığı kararlar para politikasıyla sınırlı. ve ne yapmak zorunda olduklarını gayet iyi biliyorlar. Fakat bu para politikası; dış borcun mali finansmanı değil. Böyle olsa kabul edilemez olurdu fakat böyle değil, böyle değil" dedi.

Schaeble, "Biz kendi sorumluluğumuzu alıyoruz. Yakın olarak işbirliğindeyiz, fakat yorum yapmıyoruz. Alman medyasının tepkisi, bir abartı ve yanlış anlaşılma" ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.

Dün AMB Başkanı Draghi, İspanya ve İtalya gibi Euro bölgesi ülkelerinin borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi ile ilgili tahvil alım programını açıklamıştı. Schaeuble, Almanya Merkez Bankası Bundesbank'ın, Draghi'nin programına karşı tutumu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. - STOCKHOLM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Wolfgang Schauble Mario Draghi Stockholm Almanya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title