Haberler

ABD'nin New York kentinde 4,8 şiddetinde deprem

Güncelleme:

ABD'nin en kalabalık şehri New York'ta 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü New Jersey olduğu öğrenilen deprem New York bölgesinde 40 yılın en büyük depremi olarak kayda geçti. 1983'teki deprem, New York'un kuzeyindeki Newcomb kasabası yakınlarında yaşayanları 5,1 büyüklüğünde sarsmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük ve 8 bini geçen nüfusuyla en kalabalık şehri New York'ta yaşayanlar yeni güne depremle uyandı. Kent, 4,8 şiddetiyle sarsıldı. Bölgede herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

"30 SANİYE SÜREN ŞİDDETLİ BİR GÜMBÜRTÜ"

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'na göre New York bölgesinde yerel saatle 10.30 civarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün New Jersey'de bulunan Whitehouse Station olduğu açıklandı. Deprem New York City, New Jersey, kuzey Pennsylvania ve batı Connecticut gibi bölgelerde hissedildiği belirtildi. New York'un Bronx bölgesinde ikamet eden 38 yaşındaki Charita Walcott, depremin "yaklaşık 30 saniye kadar süren şiddetli bir gümbürtü gibi" hissettirdiğini söyledi.

ABD'nin New York kentinde 4,8 şiddetinde deprem

"ŞU ANDA BÜYÜK BİR OLAY YOK"

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) deprem sebebiyle bölgedeki havalimanlarında uçuşlarda yaklaşık 40 dakikalık rötarlar beklendiğini belirtti. New York İtfaiye Departmanı yaptığı açıklamada, "Çağrılara yanıt veriyoruz ve yapısal istikrarı değerlendiriyoruz. Şu anda büyük bir olay yok" denildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TOPLANTISI DURDURULDU

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin New York'taki merkezindeki Gazze toplantısı, sarsıntı nedeniyle geçici olarak durduruldu.

NEW YORK'TA 40 YILIN EN BÜYÜK DEPREMİ

Deprem New York bölgesinde 40 yılın en büyük depremi olarak kayda geçti. 1983'teki deprem, New York'un kuzeyindeki Newcomb kasabası yakınlarında yaşayanları 5,1 büyüklüğünde sarsmıştı.

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

New Jersey New York Deprem Doğal Afetler Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (22)

Zeki Anti:

Daha beteri başlarına gelir inşallah bu toplum dünyaya zarar veren bir toplum.

101
43
yanıtYanıtla
İmdat Tekin:

Biz içimde yaşıyoruz bu nasıl söz. Siyasiler ve hükümetlerin yaptığı olaylara insanları karıştırmayın

yanıt24
yanıt11
Tırpan:

Zarar veren o toplum değil inan. Ben gittim gördüm halk sadece para kazanmanın derdinde. Ve inan bizim insanımızdan çok daha cahiller. çoğunluğu daha rezil yaşıyor.

yanıt0
yanıt0
Eclipse Moon34:

4.8 aman ne büyük yüzleşme olmuş zannedersin 8-9 sallamış yer gök karışmış

134
9
yanıtYanıtla
Alex:

Cahil arkadaşım. Dünya dediğin kocamaannn bir gezegen. Dünyanın bazı kıtalarında depremler, bazı kıtalarında tusunamiler, bazılarında da volkanik olarlar çok olur. Amerika Okyanus bölgesi oralara daha çok kasırga ve tusunami uğruyor. Mesela İstanbula yada x bir şehre 10 metre dalga vursa. Biz 1 yıl konuşuruz. Adamlar da 10 metre ye ağlıyorlar der

yanıt40
yanıt39
VATOZZ:

ABD ye 7.8 şiddetinde ardından 8.2 siddetinsen onunda ardından 8.5 şiddetinde 3 sefer deprem ver yarabbim. Bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine Rabb'im duamızı kabul eyle. Yerle bir ediver de Müslüman kanı dökmeye fırsat bulamasinlar

77
56
yanıtYanıtla
Zohan Coharyan:

7.8 ve 8.2 diye şiddet olmaz. Şiddet ve büyüklük farklı kavramlardır. Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

yanıt2
yanıt9
Mesut Şen:

Bu nasil bir dua yahu oradaki masum insanlari düşünmüyormusun?

yanıt6
yanıt1
Emin Tas:

Gazzenin ahı çıkar aheste aheste

74
15
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Gazze'nin deplasmanı geliyor inşAllah ..

69
19
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title