Haberler

Dünya Yaşlılar Günü

Gümüşhane Valisi Yavuz: "Devlet olarak özellikle son yıllarda yaşlılara yönelik yürütülen çalışmalar tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir yapıdadır"

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, Dünya Yaşlılar Günü'nün, Türk toplumunda her zaman yüksek bir değer yüklenmiş yaşlıların bir kez daha hatırlandığı gün olduğunu belirtti.

Türk aile yapısında yaşlıların, tarihin her döneminde büyük saygı görmüş, ailenin bilge kişisi, koruyucusu ve önderi olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Tabii bu durum her geçen gün kültürel değişime açık toplumlarda değişikliğe uğrasa da genel manada toplumumuz yaşlılarımızı her zaman el üstünde tutmuş ve gereken saygıyı göstermiştir. Bunun yanında devlet olarak özellikle son yıllarda yaşlılara yönelik yürütülen çalışmalar tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir yapıdadır. Büyüklerimizi hatırlamak ve onlara bunu hissettirmenin, hem insanlık hem de mensubu olduğumuz medeniyetin bir gereği olduğunu unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin ömürlerinin her gününü, sağlıkla ve mutlulukla yaşamasını diliyor, saygılar sunuyorum." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title