Haberler

Dünya Verimlilik Ödülünü Kazananlar Belli Oldu

Dünya Verimlilik Ödülleri'ni Almaya Hak Kazanan '11 Altın Türk'ün İsimleri Belli Oldu. Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen de Ödüle Layık Görülen İsimler Arasında Yer Aldı.

Dünya Verimlilik Ödülleri'ni almaya hak kazanan '11 Altın Türk'ün isimleri belli oldu. Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve Denizli Valisi Yavuz Erkmen de ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı.

Milli Prodüktivite Merkezi(MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Deryal, MPM'de yaptığı basın açıklaması ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde 2-5 Kasım 2010 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek olan 16. Dünya Verimlilik Kongresi'nde verilecek Dünya Verimlilik Ödülleri'ne Türkiye'den hak kazanan 11 ismi açıkladı.

-KONGRENİN AMACI ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN KALKINMAK-

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Deryal, kongrenin ana temasının "Yeni Yönelimlerin Eşiğinde Verimlilik: Toplumsal, Ekonomik ve Çevresel Sorumluluğa Sahip Bir Dünya Yaratmak" olarak belirterek, "Küresel ısınma, iklim değişikliği, yoğun nüfus artışı ve tüketim kültürü hızla yaygınlaşıyor. Küresel ekonominin çapı büyüdükçe sınırlı doğal kaynaklar hızla tükeniyor. Bu nedenle kaynakların en verimli şekilde kullanılması ve 'çevreye zarar vermeden kalkınmak' tüm insanlığın ortak hedefi haline gelmiş bulunuyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde 2-5 Kasim 2010 tarihleri arasinda Antalya'da düzenleyeceğimiz 16. Dünya Verimlilik Kongresi ve 2010 Avrupa Verimlilik Konferansı'nın ana teması da dünyanın bu ortak sorununa işaret ediyor" dedi.

-11 ALTIN TÜRK-

İş kadını, işadamı, akademisyen, sivil toplum temsilcisi ve yöneticilerinden oluşan 11 kişilik listede şu isimler bulunuyor:

Dr. Recai Akyel-Sayıştay Başkanı

Prof. Dr. Nüket Yetiş-Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı (TÜBİTAK)

Güler Sabancı-Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ve Murahhas Üyesi

Yavuz Erkmen-Denizli Valisi

Talat Aydın-Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı

Tuğrul Kudatgobilik-TİSK Genel Başkanı

Mustafa Kumlu-TÜRK-İş Genel Başkanı

Şemsi Bayraktar-TZOB Genel Başkanı

Prof. Dr. Adem Şahin-TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Genel Sekreteri

Dr. Hasan Sert-TÜMSİAD Başkanı

Prof. Dr. Ergün Yener-MMP Eski Genel Sekreteri

Yerli ve yabancı uzmanlar tarafından 110 adet tebliğin sunulacağı kongrede Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün başkanlığında bir bakanlar oturumu gerçekleşecek. Bakanlar oturumu'na Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün yanı sıra konuşmacı olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ve AB ülkelerinden bakanların da katılması bekleniyor.

Kongrede 2008 küresel krizinden çıkma konusundaki ulusal tecrübeler yayınlanacak bir deklarasyonla dünya kamuoyuna sunulacak. Dünyanın önde gelen 100 CEO'sunun küresel krizden çıkış ile ilgili görüşlerini içeren araştırmanın sonuçları kongre sırasında açıklanacak.

MPM Yönetim Kurulu Başkanı Deryal, yapılacak kongrenin ve "11 Altın Türk'ün önemini "Geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'na yüksek bir performans sergileyen 12 Dev Adam, dünya ikincisi olarak milletimize çifte bayram yaşatmıştı. Dünya Verimlilik Oskarlarını almaya hak kazanan dünya çapında bir başarı elde eden 11 Altın Türk'ün isimlerini açıklamaktan gurur duyuyorum" sözleriyle ifade etti.(ANKA)

(ÖZL/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title