Haberler

Dünya Süt Günü Çaycuma'da Etkinliklerle Kutlandı

21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Dünya Süt Günü kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Barboros Kutlutaş İlkokulu'nda etkinlikler yapıldı. Düzenlenen etkinliğe; İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş, Veterinerler, Ziraat mühendisleri ile gıda mühendisleri katıldı. Etkinlik Barboros Kutlutaş İlkokulu'nun 1/A sınıfında gerçekleşti. Burada yapılan etkinlikte, İlçe Tarım Müdürü Özgür Uslubaş, öğrencilere "Süt İç, Güçlü Ol" sloganı çerçevesinde süt hakkında bilgiler verdi. Uslubaş, "İnsanın tüm yaşamında önemli yeri olan süt, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan hayvansal kaynaklı protein, yağ, laktoz ile vitamin ve mineral maddeleri içerir. Süt beslenme değerinin yüksekliği yanında, vücut fonksiyonlarını düzenleyen, gelişmesini sağlayan, kemik ve diş oluşumunda önemli yeri olan temel bir gıda maddesidir. Bir gıdanın besin değeri, vücudun normal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gereksinim duyduğu besin öğeleri içeriği ile ölçülür. Süt, bileşiminde 85 dolayında farklı besin öğesi bulundurmaktadır. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynuyor. Süt, sadece bebeklikte değil, insan yaşamının her evresinde tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. Yeterli ve dengeli beslenme için çocuk, ergen, gebe, emzikli ile menopoz sonrası kadınların günde 3-4, yetişkinlerin günde 2 su bardağı süt veya süt ürünleri tüketmeleri gerekmektedir" dedi.

Öğrencilerle de sohbet eden İlçe Tarım Müdürü Uslubaş, öğrencilere sorular yöneltti ve ilginç cevaplar aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü de öğrencilere süt ve süt ürünleri kapsamında bilgiler verdi. Etkinlikte öğrencilere şapka verildi ve ayran ikram edildi. Ardından okul bahçesinde öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Dünya Süt Günü dolayısıyla da Atatürk Anıtı'nda da vatandaşlara şapka ve süt ile süt ürünleri de ikram edildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Çaycuma Dereli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title