Haberler

Dünya Süt Günü

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'da halat çekme, yoğurt yeme ve sandalye kapmaca yarışmaları yapıldı.

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Antalya'da halat çekme, yoğurt yeme ve sandalye kapmaca yarışmaları yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce "21 Mayıs Dünya Süt Günü" dolayısıyla İnönü Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, etkinlikte yaptığı konuşmada, sağlıklı ve başarılı toplumların doğru ve dengeli beslenmiş bireylerden oluştuğunu söyledi. Sütün mükemmel bir gıda olduğunu vurgulayan Dallı, "Süt insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. İnsanların doğumdan itibaren aldıkları ilk besin olan süt, protein, kalsiyum, fosfor, B2 ve B12 vitamini olmak üzere birçok besin ögesinin önemli kaynağını oluşturmakta" dedi.

Türkiye'nin süt ve süt ürünleri tüketiminde gelişmiş ülkelerin gerisinde kaldığını ifade eden Dallı, kişi başına yıllık içme sütü tüketiminin Avrupa Birliği ülkelerinde 89 kilogram, Türkiye'de ise 26 kilogram olduğunu kaydetti.

Ahmet Dallı, 2012'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması ile Okul Sütü Programı'nın başlatıldığını anlatarak, 2015'te Türkiye'de 278 milyon paket süt dağıtımı planlandığını bildirdi.

Öğrencilerden çekişmeli yarışmalar

Süt ve süt ürünlerinin önemine dikkati çekmek için düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere şapka, tişört, süt ve süt ürünleri dağıtıldı.

Hanım Ömer Çağıran İlkokulu halk oyunları ekibi gösteri sundu. Ayrıca etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen halat çekme, yoğurt yeme ve sandalye kapmaca yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Dallı Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title