Haberler

Dünya Sivil Toplum Kuruluşları Ödülleri Sahibini Buldu

Geleneksel olarak her sene düzenlenen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü-Dünya Sivil Toplum Kuruluşları ödülleri sahiplerini buldu.

Geleneksel olarak her sene düzenlenen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü-Dünya Sivil Toplum Kuruluşları ödülleri sahiplerini buldu.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu'nun sunuculuğunda Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) tarafından ATO'da düzenlenen törene, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, Başbakan Başdanışmanı Muhammed Murtaza Yetiş, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, AKP Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Dernek başkanları, Sivil toplum kuruluşları üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

"HER YIL DÜZENLİ OLARAK BU GÜNÜ KUTLUYORUZ"

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Sarıtoprak, günün anlam ve önemine değinerek, "Bugün Dünya Gönüllüler Günü, Sivil Toplum Kuruluşları Günü. Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1985 yılında gönüllü çalışmaları dünya çapında duyurmak ve gönüllü kuruluşlara insanların katılımını arttırmak amacıyla 5 Aralık'ı dünya gönüllüler günü olarak ilan etmiş ve kutlanmasını istemiştir. Türkiye'nin de dahil olduğu yaklaşık 200'e yakın ülkede bugün törenle kutlanmaktadır. Biz de 2000 yılından beri her yıl düzenli olarak bu günü kutlamakta ve başarılı toplum kuruluşlarını ödüllendirmekteyiz" dedi.

HEM ÖDÜL ALDI HEM DE ÖDÜL TAKDİM ETTİ

Yaklaşık 50 ödülün dağıtıldığı törende Başkan Yaşar'da ödül aldı. Ödülünü Genç Girişim Yönetişim Derneği Başkanı M. Nezih Allıoğlu'nun elinden alan Yaşar, şöyle konuştu: "Demokrasinin temeli sivil toplum kuruluşlarıdır. Bir ülkede demokrasiyi, insan haklarını, doğaya ve çevreye saygıyı, devletin kaynaklarının denetimini ve insanların daha uygar yaşayabilmesi için düzeni ancak örgütlü bir toplumla kurabiliriz. Toplum örgütsüz olursa siyasetçilerin yanlışını hesabını soracak kesim olmaz, kaynaklar doğru harcanmaz, doğa çevre doğru korunmaz, toplum örgütsüz olursa ekonomi doğru yönetilmez. Onun için göreve geldiğim günden beri STK'lara her desteği veriyorum vermeye de devam edeceğim. Bu ödülü bana layık gören herkese teşekkür ediyorum."

Tören de ödül takdim eden Yaşar, organizasyonda ödül alan ATO Başkanı Salih Bezci adına ödülü Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın'a takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tayfun Talipoğlu Fethi Yaşar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title