Haberler

Dünya Sigarayı Bırakma Günü"

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Korkmaz: " AK Parti hükümetlerimizin tütün ve tütün ürünleriyle mücadelesindeki başarılı çalışmalarıyla ülkemiz, dünyada öncü ülkeler arasına girmiştir”

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Korkmaz mesajında, dünya üzerinde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden en önemli etkenlerden birinin sigara kullanımı olduğunu söyledi.

Sigara kullanımının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna ve sigara kullanımının aynı zamanda birey ve ülke ekonomisine olumsuz yönde etki yaptığına dikkat çeken Korkmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Küresel tütün salgınını önlemek üzere Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) liderliğinde hazırlanan ve bugün itibarıyla 172 ülkenin taraf olduğu Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesini (TKÇS) ülkemiz, 2004 yılında imzalamıştır. Sözleşmenin imzalanmasına müteakip hükümetimiz ise 'Tütün ve Tütün Ürünlerinden Korunma Yasası' kapsamında oldukça önemli düzenlemeler yapmış, 19 Temmuz 2009'da 'Yüzde 100 Dumansız Hava Sahası' dönemini başlatarak dünyaya örnek olmuştur. Yine bu dönemde sigara bırakmak isteyenlere destek olmak amacıyla 'ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı' ve 'Sigara Bırakma Poliklinikleri', dumansız hava sahasını ihlal edenler için ise 'Alo 184 İhbar Hattı' kurulmuştur. Bununla birlikte halkımızı bilgilendirmek ve uyarmak amacıyla sigara paketlerine resimli ve yazılı uyarı mesajlarının konulması, sigaranın her türlü reklamı, sponsorluğu, tanıtımı ve marka paylaşımı ise yasaklanmıştır. AK Parti hükümetlerimizin tütün ve tütün ürünleriyle mücadelesindeki bu başarılı çalışmalarıyla ülkemiz dünyada öncü ülkeler arasına girmiştir." - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Sağlık Örgütü Kütahya Merkez Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title