Haberler

Dünya Rekorunu Kırmak İçin Güldüler...

Gülme Rekor Denemesi Bin 449 Öğrenci, Aynı Anda Gülerek Dünya Rekoru Kırmak İçin Uğraştı.

Guinnes Dünya Çocuk Rekorları kapsamında gerçekleştirilen Gülme Rekor Denemesi bin 449 öğrenci, aynı anda gülerek dünya rekoru kırmak için uğraştı.

Guinnes Rekorları Türkiye Temsilcsi Prof. Dr. Orhan Kural:

" Dünya genelinde bir rekor denemesi. Dünya çocuk rekorları denemesinde yeni bir kategori. Bu dokuzuncusu oluyor. Amacımız gençlere doğru davranış biçimlerini biraraya getirerek sunmak. "

Eyüp Belediyesi , Eyüp Kaymakamlığı, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen projeyle onlarca çocuk gülme rekoru kırmak için biraraya geldi. Dünya Çocuk Rekorları kapsamındaki gülmeyle ilgili bir ilk olan rekor denemesi Eyüp Belediyesi Spor Salonunda gerçekleştirildi. Organizasyonda Guinnes Rekorları Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Dr. Hülya Bingöl, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu hazır bulundu. Rekor denemesine ise, Eyüp ilçesine bağlı okullardan gelen öğrenciler yaptı.

" BUNDAN SONRA YURTDIŞINA AÇILACAĞIZ "

Eyüp Spor Salonunda toplanan öğrenciler, önce tek tek sayıldı ve öğrenciler salonun ortasında oluşturulan platformun etrafında sıraya girdi.Ardından da rekor denemesi için geri sayım başladı. Rekor denemesi öncesi Dünya Çocuk Rekorları projesi kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Orah Kural, "Dünya genelinde bir rekor denemesi. Dünya çocuk rekorları denemesinde yeni bir kategori. Bu dokuzuncusu oluyor. Amacımız gençlere doğru davranış biçimlerini biraraya getirerek sunmak. Daha önce süt içme, spor yapma gibi değişik dallarda yaptık. Bunların hepsi imzalanıyor; resmi kayıtlara da geçiyor. Ben bunu Guiness'e de bildirdim. Onlar da hş karşıladılarş. Yepyeni bir rekor oluştu dünyada. Biz sadece çocuklarla ilgileniyoruz. Başka bir kategorimiz yok. Biliyorsunuz stresli bir İstanbul'da yaşıyorlar; çocuklar yeşili göremiyorlar beton yığını görüyorlar. Bunun en güzel yollarından biri de gülmeyi öğrenmeleri.Gülme bir ilaçtır derler. Gülen insan daha da mutlu olur. Çocukları bugün güldüreceğiz. "diye konuştu. Prof. Dr. Kural bu rekordan sonra farklı rekorlar için denemelerini sürdüreceklerini de kaydederek, "Bundan sonra yurtdışına açılacağız Azerbaycan'ı düşünüyoruz. Özbekistan'a gitmeyi düşünüyoruz "dedi. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise, "Çocuklarımızdan birşey isterken güleryüzle tebessümle birşey istemeyi belirtmemiz gerekiyor. Toplumumuzun en çok ihtiyacı olan noktalardan biri bu "diye konuştu.

BİN 449 ÇOCUK REKOR İÇİN GÜLDÜ

Dünya Gülme Rekoru denemesi için biraraya gelen çocuklar ise, rekor denemesinde başarılı olacaklarını söyledi. Ancak öğrencilerin dersi rekor kırmak değil, sınıflarının birinci olmasıydı. Rekor denemesi için sabırsızlanan öğrenciler, bol bol gülüp kahkaha atarak alıştırma yapmayı da ihmal etmedi. Ardından dekor denemesi anonsunun ardından, salondaki öğrenciler rekor kırmak için aynı anda güldü. Rekor denemesinin ardından açıklamayı Prof. Dr. Orhan Kural yaptı. Kural bin 449 çocuğun aynı anda güldüğünü ve bu rekor denemesinin de kendileri tarafından tescil edildiğini kaydetti. Kural, böyle bir rekorun Türkiye'den çıkmasının da kendilerine mutluluk verdiğini de belirtti. Bu arada Dünya Çocuk Rekorları kapsamındaki gülme rekoru, tescil ve hakem heyetinin imzalarıyla tescil edildi.

APAÇİ DANSIYLA COŞTULAR

Rekor denemesinin ardından apaçi müziğiyle coşan onlarca çocuk dans ederek, stres attı. Müziğe kendini kaptıran miniklerin apaçi dansı ise, izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Gümekten başka güzel birşeyin olmadığını söyleyen öğreciler yine gülerek spor salonundan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title