Haberler

Dünya Olimpizm Günü

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, "2012 Londra Olimpiyatlarında gösterilecek başarılarla Türkiye'nin olimpiyat vitrininde her zaman yerinin var olacağını" bildirdi.

İbanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, modern olimpik hareketinin 23 Haziran 1894 tarihinde Pierre de Coubertin ve arkadaşları tarafından başlatıldığını ve bu nedenle Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kuruluşu olarak da kabul edilen 23 Haziran'ın, 20 yıldır yaklaşık 205 ülkede "Dünya Olimpizm Günü" olarak kutlandığını belirtti.

Türkiye'de bu yıl gün kutlamaları kapsamında Milli Olimpiyat Komitesinin belirlediği 9 ayrı ilde 5 Haziran'da 10'ar dakika arayla etkinlikler düzenlendiğini kaydeden İbanoğlu, açıklamada, şunları ifade etti:

"Türk sporunun ve olimpizmin gelişmesi için birlik ve beraberlik ile kutlanan bu günün ülkemizde olimpizm ruhunu canlandıracağını ve ülkemizin çok yakında bu ruh sayesinde Olimpiyat Oyunları düzenleyeceğine olan inancımız tamdır. 2020 yılında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için İstanbul'umuzun şansı çok yüksek. Türkiye çok genç bir nüfusa sahip ve diğer ülkelerle rekabet edebilecek potansiyeli içinde barındırıyor. 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında gösterilecek başarılarla Türkiye'nin bu vitrinde her zaman var olacaktır. "

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title