Haberler

Dünya Okçuluk Kupası 2. Ayak Yarışmalarına Doğru

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Dünya Okçuluk Kupası 2. ayak yarışmaları için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Dünya Okçuluk Kupası 2. ayak yarışmaları için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Topaloğlu, 26-31 Mayıs'ta Antalya'nın ev sahipliğinde düzenleyecekleri organizasyonla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun, hem kupa finallerine katılmak hem de Dünya Şampiyonası'na hazırlık olması açısından önem taşıdığını kaydetti.

Topaloğlu, 4 ayaktan ve 1 finalden oluşan kupanın ilkini Çin'in Şangay kentinde yapıldığını ve Demir Elmaağaçlı ile Yeşim Bostan'dan oluşan makaralı yay miks takımının gümüş madalya kazandığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Yarışmalara ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. 52 ülkeden yaklaşık 750 konuk ağırlayacağız. Kupanın 3. ayağı Kolombiya, 4. ayağı Polonya ve finalleri ise Meksika'da yapılacak. Dünya Kupası, dünya sıralamasında puan getiren, okçuluğun en prestijli kupalarından. Aynı zamanda Temmuz ayında olimpiyat kotası kovalayacağımız Dünya Şampiyonası için de hazırlık niteliği taşıyor. Bu nedenle kupayı çok önemsiyoruz."

Dünya Kupası 2. ayak yarışmalarında Türkiye'yi, klasik yayda Göktuğ Ergin'in antrenörlüğündeki Fatih Bozlar, Yağız Yılmaz, Mete Gazoz, Kerem Kırsever, Aybüke Aktuna, Begümhan Elif Ünsal, Mine Yalçınkaya ve Yasemin Ecem Anagöz, makaralı yayda ise Emre Özdemir yönetimindeki Demir Elmaağaçlı, Yeşim Bostan, Gizem Kocaman, Evrim Sağlam, Samet Can Yakalı ve Evren Çağıran temsil edecek.

Kaynak: AA / Spor

Abdullah Topaloğlu Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title