Haberler

Dünya Lansmanını Konya Tarım Fuarında Yaptı

Konya Tarım Fuarı, yüzde yüz yerli olarak Türkiye’de üretilen yeni bir traktörün dünya lansmanına ev sahipliği yaptı.

Konya Tarım Fuarı, yüzde yüz yerli olarak Türkiye'de üretilen yeni bir traktörün dünya lansmanına ev sahipliği yaptı.

12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarına katılan Same Deutz-Fahr, Bandırma'da Fabrikası'nda yerli olarak üretilerek piyasaya sunulacak olan "Frutteto3 Natura"l model bahçe traktörünün dünya lansmanını törenle yaptı.

Konya Valisi Muammer Erol, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Borsası Başkanı Uğur Kaleli ve firma yöneticileri hep birlikte alkışlar arasında üzerindeki örtüyü açarak yeni traktörü tanıttı.

"TÜRK SANAYİSİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Konya Valisi Muammer Erol, ürünün ilk tanıtımının Konya'da yapılmasının Konya Tarım Fuarına verilen önemi gösterdiğini söyledi. Bu nedenle firmaya teşekkür eden Vali Erol, yeni traktörden Türk çiftçisinin istifade etmesini umduğunu bildirdi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk konuşmasında, yeni traktörün dünya lansmanına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Öztürk, "Yeni büyüttüğümüz bir fuar alanında, bölgenin en büyük tarım fuarında yeni model bir traktörün dünya lansmanına ev sahipliği yapmaktan çok mutluluk duyuyoruz. İlk lansmanının burada yapılması bizim için çok değerli. Ama en önemli değerlerden bir tanesi de, bunun yüzde 100 yerli olarak üretilecek olması" dedi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, yerli üretimle ortaya çıkan yeni traktörün Türk sanayisine katkı sağlayacağını belirtti. Kütükcü, " Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse bu ülkede kaybetmeyecek ve kazanacak. Bir yabancı sermaye yatırımı olarak Türkiye'ye yatırım yapan firmanızı ve Türkiye'de yerli üretim yapmış olmasından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz. Türk sanayisine katkılarından dolayı da tebrik ediyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DEN AVRUPA VE ORTA DOĞU'YA İHRAÇ EDİLECEK"

Same Deutz-Fahr Genel Müdürü Giampaolo Cameli, yeni traktörün Türk çiftçisi ve iş ortaklarının önerileri ile üretildiğini söyledi. Genel müdür Cameli, "Konya Tarım Fuarında bu ürünü dünya çapında lansmanını yaptığımız için çok mutluyuz. Bu traktörün en büyük özelliği tamamen Türkiye'de üretilecek olup yalnızca Türkiye pazarı için değil aynı zamanda Avrupa ve Orta Doğu pazarları içinde ihraç edilecek bir ürün olmasıdır. Bu bir bahçe traktörü. 55 ve 75 beygir arasında model seçeneklerimiz mevcut. Bu proje Türk çiftçilerinin ve iş ortaklarımızın önerileri ile gerçekleştirildi. ve eminiz ki, onlar bu ürünü çok beğenecekler. Grubumuz olarak önemli ve büyüyen Türkiye pazarına tam anlamıyla hizmet edebilecek yüksek standartlara sahip Frutteto3 Natural' i gururla sunarız" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ŞARTLARINA UYGUN ÖZELLİKLER EKLENDİ

Piyasaya sunulan Frutteto3 Natural Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel olarak tasarlandı. Avrupa ve dünya pazarının yüksek standartlarıyla donatılmış olan Frutteto3 Natural'a ayrıca Türkiye şartlarına uygun özellikler de eklendi.

Basit ve sezgisel, çok yönlü Frutteto3 tarlada veya yolda, uzmanlık gerektiren pek çok işin zahmetsizce üstesinden gelebilecek. Kısa dingil mesafesi, 47 ila 72 beygir arası, 4 farklı model seçeneği ve 2 veya 4 çeker opsiyonu bu traktörün çevikliğinin ve manevra kabiliyetinin göstergesi.

Sağlam, verimli ve son tasarım Frutteto3 Natural: SDF 1000 Serisi 3 silindir Tier 3A ile donatıldı. Boyut ve performans arasında mükemmel bir denge kuran Frutteto3 Natural geniş bir yelpazede farklı ihtiyaçlara tam olarak cevap verebilecek.

Ergonomik yanal kontrol kolları ile sürücüye bir bakışta makineyi çalıştırmak için gerekli tüm ilgili bilgileri görünebilir kılan traktör, dizaynı ve işlevselliğiyle de dikkat çekiyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bandırma Türkiye Ekonomi Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title