Haberler

    Dünya Kupası Rallisi'nde Yarıştığı Murat 124'le 36 Yıl Sonra Buluştu!

    Tofaş, Türk Ralli Tarihi' Nin İz Bırakan İsimlerinden Biri Olan Ali Sipahi ile Yarışan ve Bir Dönem Tofaş Ralli Grubu'nun da Müdürlüğünü Yapan Azmi Avcıoğlu'na 1974 Yılında Dünya Kupası Rallisi'nde Yarıştığı Murat 124'ü Armağan Etti.

    Tofaş CEO'su Ali Pandır'dan Murat 124'ün anahtarlarını teslim alan Azmi Avcıoğlu, 17 bin km yol katederek Büyük Sahra Çölü'nü de geçtikleri Murat 124'ün kendisine armağan edilmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

    Türk Otomotiv Sektörü' nün öncü kuruluşlarından Tofaş, Türk Ralli Tarihi'nin iz bırakan isimlerinden biri olan Ali Sipahi ile yarışan ve bir dönem Tofaş Ralli Grubu'nun da müdürlüğünü yapan Azmi Avcıoğlu'na 1974 yılında Dünya Kupası Rallisi'nde yarıştığı Murat 124'ü armağan etti. Tofaş'ın yıllarca yurtiçinde ve yurtdışında önemli başarılara imza attığını ve otomobil sporları alanında Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiğini belirten Avcıoğlu, bir anlamda kendisi için 'kutsal' olan bu otomobili, hayatının belki de en anlamlı hediyelerinden biri olarak aldığı için Tofaş CEO'su Ali Pandır'a teşekkür etti. 1974 yılında "Tofaş Ralli Grubu" olarak Ali Sipahi ile birlikte katıldıkları Dünya Kupası Rallisi'nde Murat 124 ile yarıştıklarını belirten Azmi Avcıoğlu, yaklaşık 80 araç içinden 8'inci olarak yarışı tamamlayıp, Tofaş'ı ve Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerinin altını çizdi. Araç teslim töreninde duygularını dile getiren Azmi Avcıoğlu, "Ali Sipahi'nin hayalleri, Tofaş Ralli Grubu olarak büyük bir heyecan ve özveri ile yaptığımız hazırlık, Murat 124'ün 17 bin kilometrelik yarışı bitirebileceğine inancımız, tozlu topraklı, yağmurlu çamurlu yollarda, beş gece dört gün boyunca kuzeyden güneye Büyük Sahra'yı geçişimiz ve tekrar geri dönerek Münih'e ulaşma başarımız gerçekten unutulmazdı" dedi.

    Azmi Avcıoğlu Hk:

    1951 yılında istanbul'da doğan Azmi Avcıoğlu ilk olarak 1971 Ege Rallisi'ne katıldı. 1973'ün sonuna kadar çeşitli rallilerde yer alan Avcıoğlu, 1973 yılı sonunda Levent Pekün'ün co-pilotu olarak Tofaş Ralli Grubu'na dahil oldu. 1974'te yapılan Dünya Kupası Rallisi'nden sonra Tofaş Ralli Grubu'nun Teknik Müdür Yardımcısı olan Avcıoğlu, hobisini mesleği haline getirdi. 1980'de Ali Sipahi'nin vefatının ardından ismi "Mamul Geliştirme Müdürlüğü" olarak değiştirilen Tofaş Ralli Grubu'nun müdürlüğünü yapan Avcıoğlu, 1985 yılına kadar Tofaş bünyesinde görev yaptı. Ardından telsiz haberleşme sistemleri ile ilgili aile şirketinde çalışmaya başlayan Avcıoğlu, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'nda aldığı görevle otomobil sporları ile olan bağını uzun yıllar koparmadı.

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Haberler

    Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

    Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

    Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

    Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

    Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

    Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

    Bakmadan Geçme

    Minnesota TW Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 31 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında?
    Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

    Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title