Haberler

Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nde "Kadın Girişimciliği" konulu panel düzenlendi.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nde "Kadın Girişimciliği" konulu panel düzenlendi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in eşi Ayşe Özdemir, Alanya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Burcu Baba ve Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın "Kadın Girişimciliği" konulu panele konuşmacı katıldı.

Özdemir, Kadınlar Günü'nü kabul etmediğini belirterek, "Çünkü bir kadın bir güne sığmayacak kadar büyüktür. Toplumun temeli, ailenin temeli kadındır. Bu bir günlük kutlama ile olmuyor" dedi.

Alanya'da yaklaşık 6 aydır bulunduğunu söyleyen Özdemir, kadın üzerine projeler üretmeyi sevdiğini, bu amaçla kısa sürede projelere başladıklarını kaydetti.

Kadın olmadan evvel insan olmak gerektiğini dile getiren Özdemir, "İnsan sevilmek, sevmek ister, takdir etmek, edilmek ister. Bunlar bizlerin doğal dürtülerimiz. Ben kendimi saymadığımda, sevmediğimde, anlayış göstermediğimde bir eksiklik hissederim ve bunu da hep karşıdan beklemeye başlarım. Ama beklemek bu sorunu çözer mi, bence muhtaçlığı arttırır" dedi.

Annelerde ciddi bir yapısal sorun gördüğünü ifade eden Özdemir, "Anneler için de proje üretiyoruz. Çocuk doğuyor, büyüyor ve hep öğretmenlere atıf yapılıyor ama bir gerçek var asıl bunu bize, bu şekli, kültürü veren, içinde büyüdüğümüz ailemiz değil mi- Aileye yön veren annedir" diye konuştu.

Alanya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Burcu Baba ise kadınların ülke ekonomisindeki gücüne değinerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 1.3 milyon girişimci var. Burada kadınların payı ise sadece yüzde 6.5. Yani 80 bin girişimci kadın var. ve bu da azınlıkta. Ama iyi tarafı da şu; kadın girişimciler olarak başlatılan çalışmalar neticesinde bu oran yüzde 6'dan yüzde 6.5'e yükseldi. Kadınların üniversite eğitimi sırasında yapacağı işe karar vermesi gerekir. Eğitimin ardından bir arayışa girmek zaman kaybına neden oluyor."

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın da kadın erkek ayrımın doğru olmadığını ifade ederek, kadının her şeyden önce iyi bir eğitmen ve öğretmen olduğunu söyledi.

Yargın, bir işi yapıyor olmanın ve model olmanın önemine değinerek, "Bazen hayallerimiz vardır. Nasıl yaparız diye düşünürüz ve sonra bir model ortaya çıkar ve size yol gösterir. Sizi harekete geçirir. Önemli olan bunu görmek ve istemek. Bugün size tecrübelerimizi anlatırken aynı zamanda örnek olmak ve yol göstermek istiyoruz" dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Antalya Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title