Haberler

Dünya Gümrük Günü

Cilvegözü Sınır Kapısı çalışanları Suriye'den Türkiye'ye aileleriyle giriş yapan çocuklara giyim yardımında bulundu.

Cilvegözü Gümrük Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 'Dünya Gümrük Günü' nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye aileleriyle giriş yapan çocuklara giyim yardımında bulundu.

Cilvegözü Gümrük Müdürü Hayrettin Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelileri yakından görerek onların durumunu bilen gümrük personeli çalışanlarının kendi aralarında topladıkları parayla Türkiye'ye gelen Suriyeli çocuklara verilmek üzere 350 ayakkabı, 450 mont ve tişört aldıklarını kaydetti.

Cilvegözü Sınır Kapısı'nın özellikle Suriye vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Bu doğrultuda insani yardımlar olsun, kişisel tüketimlerine yönelik faaliyetlerimiz devam etmekte. Biz de arkadaşlarımızla kendi imkanlarımız ölçüsünde böyle bir yardım kampanyası düzenledik. Arkadaşlarımızın göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Türk vatandaşlarının gerek ticari gerekse yolcu olarak Suriye'ye çıkış gümrük hizmetlerinin durdurulduğunu hatırlatan Yıldırım, ancak Suriye vatandaşlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik ülkemize giriş ve çıkış gümrük hizmetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Daha sonra Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli çocuklara gümrük personeli tarafından alınan kıyafetler dağıtıldı. Kıyafetleri giyen çocukların mutlu olduğu gözlendi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Gümrük Günü Cilvegözü Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title