Haberler

Dünya Gıda Günü

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, dünya genelinde bir milyar insan açlık sınırında yaşadığını söyledi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, dünya genelinde bir milyar insan açlık sınırında yaşadığını söyledi.

Vali Ayvaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce "Dünya Gıda Günü" dolayısıyla Mardin Polisevinde düzenlenen basın toplantısında, gıda konusunda yaşanan sıkıntıların kaynağının doğru tarım uygulamalarının yapılmaması ve fiyat istikrarsızlığı olduğunu bildirdi. Doğru tarım politikalarının fiyatlar üzerinde büyük etkisi olduğunu vurgulayan Ayvaz, şöyle dedi:

"Bir yıl bazı gıdaların fiyatları çok yüksek oluyor, ertesi yıl herkes onu ekiyor. Herkes ekince de bir yıl boşa gidiyor. Dünya genelinde bir düzensizlik var. Sulama sisteminde yanlışlıklar var. Dünyada bir milyar insan açlık sınırında yaşıyor. Bu yüzden her alanda bir düzen getirilmesi lazım. Mardin'de gıda konusunda çok yardımsever işadamlarımız var. Afrika'ya yapılan yardımlarda yaklaşık 10-13 milyon insanı açlık sınırından kurtardık. İsraf konusunda da biraz dikkatli olmamız lazım. Alışverişimizi yaparken yemeğimizi yaparken bu konuda duyarlı olmamız lazım."

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da, belediye olarak gıda satan işyerlerini denetlediklerini belirterek, "2010 yılında 231 işyerini, 2011 de 153 işyerini denetledik. Bazı yerlere para ve kapatma cezası verildi. 2010'da 4, 2011'de 5 iş yeri kapatıldı. Bu kapsamda da denetimlerimizi sürdüreceğiz. Amacımız esnafı zor durumda bırakmak değil, onu turizme hazırlamaktır" diye konuştu

İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt ise, 1 Ocak-30 Eylül 2011 tarihleri arasında Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli 12 teknik personelin gıda denetim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Üretim yerlerinde 422, satış yerlerinde 2 bin 727, toplu tüketim yerlerinde 776 olmak üzere toplam 3 bin 925 denetim yapıldı. Bu denetimlerde 346 adet numune alınmış olup bu numunelerde 1090 parametre analiz ettirilmiştir. İlgili gıda kodekslerine uygun üretim, dağıtım veya satış yapmayan 51 iş yerine toplam 366 bin 102 lira idari para cezası verilmiştir. 2009 yılında faaliyete geçen 'Alo Gıda 174' hattına 2009 yılından itibaren 406 şikayet gelmiş olup, bu şikayetler gıda kontrolörlerimizce anında değerlendirilmiştir. 1 Ocak-30 Eylül 2011 tarihleri arasında Alo Gıda 174 Şikayet Hattına üretim yerleri ile ilgili 35, toplu tüketim yerleri ile ilgili 40. satış yerleriyle ilgili 59 ve tasnif dışı yerler ile ilgili 10 adet olmak üzere toplam 144 şikayet gelmiş ve şikayet edilen bu işletmeler anında Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz gıda kontrolörlerince denetlenmiştir. Şikayete konu olan yerlerden 17 adet numune alınmıştır. Şartları uygun olmayan 8 işyerine toplam 37.695 TL idari para cezası verilmiştir. Denetimler sonucu Türk Gıda Kodeksine uygun olmadığından veya son kullanma tarihi geçtiği için insan sağlığı açısından tüketilmesi uygun olmayan gıdalar imha edilmiştir."

Toplantıya Vali Ayvaz ve Ayanoğlu'nun yanı sıra Vali Yardımcısı Müfit Gültekin ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş de katıldı.

- MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title