Haberler

Dünya Engelliler Günü

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesin tarafından Elbistan'da etkinlik düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi, Elbistan ilçesinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolasıyla "Türkiye'de engelliler gerçeği ve engelli ailelerin yaşadığı duygusal sorunlar" konulu etkinlik düzenledi.

Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Öztürk, Belediye Düğün Salonu'ndaki etkinlikte, insanların ötekileştirildiği, dışlandığı ve engellilerin unutulduğu bir dünyada Kahramanmaraş'ta organize edilen etkinliğin sevindirici olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili istatistiki bilgiler veren Öztürk, engelli olgusunun insanlık tarihi kadar eski olduğunu, geçmişten buyana yaşanan olumsuzlukların günümüzde yaşanmaması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fethi Yanardağ'da engel kavramının sadece fiziki olarak düşünülmemesi gerektiğini belirterek, en büyük engelin sevgisizlik olduğunu vurguladı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Kahramanmaraş Elbistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title