Haberler

Dünya Çocuk Oyunları

Fıba'nın Gözü Ankara'da

Dünya Çocuk Oyunları kapsamında Ankara Spor Salonu'nda 16 ülkenin katılımıyla gerçekleşen basketbol karşılaşmaları Dünya Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından dikkatle izleniyor.

FIBA yetkilileri, dünyada yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan, sokak basketbolu baz alınarak kuralları belirlenen ve 2007 yılında ilk kez "FIBA 33" ismiyle resmi takvime alınan 3'e 3 maçlara büyük ilgi gösterdi.

Çocuk Oyunları kapsamında Başkent'te bulunan ev sahibi takım Türkiye ile İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Mali antrenörleri de organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

- FIBA 2 GÜN WORKSHOP YAPTI

FIBA, bir yandan Ankara Spor Salonu'ndaki (Arena) maçları izleyerek, hem kuralları hem de reaksiyonları ölçtü, bir yandan da 2 gün sürecek "workshop" ile bu yeni basketbol branşını masaya yatırdı.

Karşılaşmalar sırasında 2 gün süren workshop'ta 3'e 3 basketbol kuralları, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi görüşüldü. FIBA ve Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri, organizatörler ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve ülkelerin basketbol federasyonu yetkililerinin katıldığı workshop'a 3'e 3 basketbolun, 5'e 5 basketbola göre avantajları ve dezavantajları konuşuldu, yaygınlaştırılması konusunda fikir alışverişi yapılırken, sahada yeni üretilen, 3'e 3 basketbola özel yazılım maçlar sırasında birebir test edildi.

- YABANCI KONUKLAR ORGANİZASYONDAN MEMNUN

Ankara'da 4 gündür devam eden Dünya Çocuk Oyunları'nda basketbol branşında mücadele eden Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve Mali takımları turnuvaya renk katıyor. İngiltere'de basketbol antrenörü olan ve işinden büyük zevk aldığını belirten Andreas Kapoulas, "Organizasyon gerçekten çok güzel. İnsanlar bizi çok sıcak karşıladılar ve bizimle her konuda ilgileniyorlar. Hiçbir aksaklık söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Basketbol branşında Afrika kıtasını temsil eden tek ülke Mali'nin antrenörü Kaba Kante ise Türkiye'de oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu organizasyon belki de oyuncularımın hayatlarında bir defa elde edebilecekleri bir fırsat. İlk kez yurtdışına çıkıyorlar ve bu yüzden çok heyecanlılar. Anıtkabir ve mini Ankara turunda oyuncularımın keyifli halleri beni de fazlasıyla sevindirdi."

Turnuvanın tek kadın antrenörü Veronika Matejkova da takım olarak ilk kez yurtdışına çıktıklarını söyledi. Ekibiyle birlikte Anıtkabir'i de ziyaret eden Matejkova, "Buradaki insanlar gerçek anlamda çok sıcakkanlı ve arkadaşça. Bize karşı çok iyi ve nazik davranıyorlar. Özellikle, oyuncularım Türkiye'nin nasıl kurulduğunu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını öğrenince gerçekten çok etkilendiler'' dedi.

- TAKIMLARIN KEYFİ YERİNDE

Küçük dev adamların Koçu Ömer Uğurata ise organizasyonu düzenleyen Büyükşehir Belediyesi ve GSGM yetkililerinin canı gönülden çalıştığını ifade ederek, "Böyle bir organizasyonda ev sahibi olmak çok gurur verici. Herkes dört dörtlük çalıştı. Bizim rahatımız yerindeydi ama bizden daha önemlisi diğer 15 ülkenin rahatı çok yerinde, o da bizi çok mutlu etti. Bütün antrenörler, oyuncular, teknik heyet, herkes çok mutlu. Onun için biz de gururluyuz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title