Haberler

Dünya Çevre Günü'nde Örnek Davranış

Folkart Bornova’da satın aldığı Syngenta’ya ait arsada yer alan arsaları Dünya Çevre gününde Folkart Towers’ın ikiz kuleleri arasında yer alan parka taşıyarak çevre duyarlılığını güzel bir örneğini sergiledi.

Folkart Bornova'da satın aldığı Syngenta'ya ait arsada yer alan arsaları Dünya Çevre gününde Folkart Towers'ın ikiz kuleleri arasında yer alan parka taşıyarak çevre duyarlılığını güzel bir örneğini sergiledi.

Türkiye'de örneği yok denecek kadar az bir uygulamayı hayata geçiren Folkart, bu uygulama ile hem ağaç kesilmesinin önüne geçerken hem de 40-45 yıllık ağaçlar yok olmaktan kurtardı. Transplantasyon adı verilen bu işlem ile toplamda 65 adet palmiye, hurma, nar, ceviz, zeytin, defne, incir, zakkum, erik ve oya ağacı taşınmaya başlandı.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Yaptığımız bu çalışmanın çevre ve şehircilik gününe denk gelmesi çok güzel ve anlamlı oldu. Almanya'dan 20 günlük bir süre zarfında Çeşme limanına gelen bu makineler Akdeniz tipi ağaçların kökünü kavrayabilecek dünyadaki 2 makineden biri olma özelliği taşıyor. Alman yapımı bu araçlar Almanya'dan bu iş için İzmir'e getirildi. Bu kapsamda, bu sayı ve çeşitlilikte ağaç uluslar arası kalite ölçeğinde Türkiye'de ilk defa taşınıyor. Opitz Gmbh & Co. Firmasının bir özelliği de işlemi yaptıktan sonra ağaçların yeni yerlerinde, yaşamlarını sağlıklı olarak sürdürmelerini sağlamaktır. Bu amaçla bünyesinde ağaç uzmanları, operatörler ve endoterapistler barındırıyor. Bu organizasyonda ana hedefimiz, inşaat sahası içinde taşınamayacak tüm ağaçların korunması ve yaşamın bir parçası haline getirilmesidir. Hepsi 40-45 yaşlarında, çok güzel ağaçlar. Yılların emeği var üzellerinde. İlk andan itibaren ağaçları kesmeyi düşünmedik zaten. Ne yapabileceğimiz araştırdık ve bunu dünyada yapan iki firmadan en iyisini bulduk" dedi.

"SON AĞAÇ KESİLDİĞİNDE..."

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan törende bir konuşma yaparak; yeşilin sağlıklı bir yaşamın temel koşullarından biri olduğuna ve tüm yatırımcıların aynı duyarlılığı göstermesi durumunda insanlığın gelecekte kuraklaşan ortamlarda yaşama tehlikesinin ortadan kalkacağına dikkat çekerek Folkart'ın bu davranışını takdir ettiğini söyledi. Konuşmasına Kızılderili atasözü ile son veren Varan "son ağaç kesildiğinde son nehir kuruduğunda, son balık tutulduğunda, beyaz adam paranın yenmeyeceğini anlayacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çevre Günü Bornova Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title