Haberler

Düğünlerde Silah Atılmaması Konusunda Çalışma Başlatıldı

Çubuk'ta, düğünlerde silah ve patlayıcı madde atılmasınının önüne geçilebilmesi için çalışma başlatıldı.

Çubuk'ta, düğünlerde silah ve patlayıcı madde atılmasınının önüne geçilebilmesi için çalışma başlatıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, yaptığı açıklamada, düğün törenlerinde silah atılmasını engellemek için bir dizi çalışma başlatıldığını belirtti.

Bu haftadan itibaren başlanılacak çalışmayla düğünlerde silah atılmasının önüne geçilerek toplumdaki duyarlılığı artırmayı hedeflediklerini dile getiren Acehan, düğünlerde silah atmanın zaman zaman can kayıplarına yol açtığını vurguladı.

Düğünlerde silah atmanın önüne geçmek için silah atılan düğünlere gitmeme kararı aldıklarına dikkati çeken Acehan, şöyle konuştu:

"Mahalle muhtarları başta olmak üzere bana düğün davetiyesi getiren herkesi bu konuda uyardım. Önceden tedbir alma anlamında böyle bir uygulama başlattık. Düğün davetiyesi alırken, silah atılmasını engellerlerse davetlerine icabet edeceğimizi söylüyoruz. Olumsuz cevap alırsak vaktimiz müsait de olsa en yakınımız da olsa düğünlerine katılmayacağız."

Sevinçli günlerin ve düğünlerin mateme dönüşmemesi amacıyla  silah atılmaması çağrısında bulunan Acehan, "Silahla bir başkasına zarar verilebileceği gibi insan kendisine de zarar verebilir. Bu cahiliye geleneğine bir son verelim. Düğünlerde silah atılmasına karşı ilçemizde seferberlik ilan edelim" ifadesini kullandı.

Dumlupınar Mahallesi muhtarı Ömer Tiftikçi de kendisinin de düğünlerde silah atılmasına karşı olduğunu kaydederek, "Belediye Başkanımızın kararından sonra ben de oğlumun, düğününde bunu uygulayarak mahalleliye örnek olmasını istedim. İnşallah bu uygulama çığ gibi büyüyerek ilçeyi sarar" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Tuncay Acehan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title