Haberler

Düğün Sahnesi İçin Uyumadılar

Düğün sahnesi için uyumadılar- Türkiye ile İran arasındaki ilk ortak yapım olma özelliği taşıyan "Yarının Adı Başka" filmindeki düğün sahnesi, soğuk havaya rağmen gün ağarıncaya kadar sürdü- Mahalle halkının da gönüllü figüranlık yaptığı düğün sahnesinde yaklaşık 300 kişi rol aldı ÖZKAN BİLGİN - Türkiye ile İran arasında ilk olma özelliği taşıyan "Yarının Adı Başka" isimli sinema filmindeki düğün sahnesi, mahalle halkının da katımıyla soğuk havada çekildi.

Düğün sahnesi için uyumadılar- Türkiye ile İran arasındaki ilk ortak yapım olma özelliği taşıyan "Yarının Adı Başka" filmindeki düğün sahnesi, soğuk havaya rağmen gün ağarıncaya kadar sürdü- Mahalle halkının da gönüllü figüranlık yaptığı düğün sahnesinde yaklaşık 300 kişi rol aldı ÖZKAN BİLGİN - Türkiye ile İran arasında ilk olma özelliği taşıyan "Yarının Adı Başka" isimli sinema filmindeki düğün sahnesi, mahalle halkının da katımıyla soğuk havada çekildi.İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra sanatsal ve kültürel faaliyetlerin de geliştirilmesi adına Türkiye ile İran arasında bir süre önce ortak film yapımı anlaşması imzalandı. Filmin çekimleri için Edremit ilçesine bağlı Köprüler Mahallesi'ne plato kuran ekip, kış mevsimine ve soğuk havaya aldırış etmeden filmin çekimlerini sürdürüyor.Hikayesi Vanlı yönetmen Mustafa Delazy'e, senaryosu ise İranlı yönetmen Moharram Zeinal Zadeh'e ait olan ve bir çobanın hayatını konu alan "Yarının Adı Başka" isimli filmin en zor sahnelerinden olan düğün sahnesinin çekimi de gerek oyuncular gerekse mahalle halkı açısından şenlik tadında gerçekleşti.Havanın kararmasıyla başlayan çekimlerde, halk oyunları ekibi ve erbane grubunun yanı sıra mahalle halkı da rol aldı. Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla gerçek bir düğün havasında yapılan çekimler, soğuk havaya rağmen gün ağarıncaya kadar devam etti.Filmin çekimlerinin, hava şartlarının elverişli olması durumunda aralık ayı sonunda tamamlanması planlanıyor.Filmin başrol oyuncularından Zelal Dere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çekimlerin çok güzel geçtiğini ve mahalle halkının da kendilerine büyük ilgi gösterdiğini söyledi.Dere, "Hava koşulları bizi her ne kadar zorlasa da buradaki insanların ilgisi, sıcaklığı ve yardımseverliği bizi çok mutlu ediyor. Filmin iki ülke arasında kültür paylaşımı yaratacağına ve bizi çok iyi sonuçlara götüreceğine inanıyorum" dedi.İranlı sinema yönetmeniyle çalışmanın kendilerine farklı bir deneyim kazandırdığını anlatan oyunculardan Volkan Keskin ile Metin Keçeci ise çekimlerin eğlenceli geçtiğini ve mahalle halkıyla kurdukları iletişim sayesinde büyük bir keyifle işlerini yaptıklarını ifade etti.Çekimlerin 25 gündür devam ettiğini anlatan Vanlı yönetmen Delazy de olumsuz hava şartları nedeniyle ufak çaplı zorluklar yaşadıklarına değinerek, "Genel olarak değerlendirirsek her şey tam istediğimiz gibi oldu. Düğün sahnesi filmin en zor sahnesiydi. Bu sahneye günler öncesinden hazırlandık, hazırlıklarımıza da değdi. Mahalle halkı da bize çok yardımcı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir aksilik yaşanmazsa film 2015 yılında vizyona girecek" diye konuştu.Herhangi bir ücret talep etmeden filmde gönüllü olarak figüranlık yapan vatandaşlar ise Köprüler Mahallesi'nde ilk kez bir sinema filmi çekildiğini vurgulayarak, film ekibine yardımcı olabilmek için ellerinden gelen desteği sunduklarını dile getirdi. ....

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Edremit İran Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title