Haberler

Dubai'de Türk Şirketlere Ortaklık Teklifi Yağıyor

Güncelleme:

Dubai'deki Cityscape 2013 fuarının en büyük ikinci katılımcı ülkesi Türkiye Araplar'ın ilgi odağı oldu.

Son yıllarda yıldızı parlayan Türk gayrimenkul sektörü katıldığı uluslararası fuarlarda da yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu. Ortadoğu'nun en önemli gayrimenkul fuarı olarak anılan Dubai Cityscape Global 2013'e 36 firmayla çıkarma yapan Türk firmalarına Körfez yatırımcısından blok satın alma ve ortaklık teklifi yağdı.

200 farklı ülkeden 25 bin ziyaretçinin gezmesi beklenen fuardan Türkiye'den aralarında, Dumankaya, Ege Yapı, Eroğlu, Garanti Koza, İş GYO, Nef, Torunlar GYO, Vadi İstanbul ve Viatrans-Meydanbey Ortaklığı'nın da bulunduğu firmaların çoğuna blok satış teklifleri geldi. Ancak Türk şirketleri tek ülkeden gelecek müşteri kitlesi ve fiyatları aşağı düşürme riski nedeniyle tekliflere mesafeli yaklaştıklarını dile getirdiler. Şirketler ortaklık tekliflerine ise kendilerine artı değer katma değer koşuluyla kabul edeceklerini açıkladılar.

İŞ GYO'DAN 3 YENİ PROJE

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Dubai Fuarı'na hem kurumsal hem bireysel yatırımcının katıldığını belirterek, yatırımcıların artık İstanbul'u iyi tanıdığını söyledi. İş GYO'nun 3 yeni projeye başlayacağını, bunlardan birincisinin Kartal projesi olacağını, 2014'ün ilk ayında da lansmana çıkacaklarını aktaran Tanes "300 bin metrekare inşaat alanı olan bu projede ticari konut ve ofisler olacak. Konut ve ofislerin belli miktarda ya da toplu şekilde yabancılara satabiliriz. İlk kez bu projede yabancılara satış yapmış olacağız" diye konuştu. Fuarda ayrıca İstanbul Finans Merkezi'ni ilk kez üç boyutlu tanıttıklarını belirten Tanes, buradaki projelerinin İstanbul Finans Merkezi'nin tam ortasındaki 60 bin metrekarelik alanda yükseleceğini dile getirdi. Dubai'de son olarak Tuzla E5 yolu üzerinde İş Bankası için yaptıkları teknoloji merkezi ve bu kompleks içinde yer alan otel ve ticari alanları tanıttıklarını dile getiren Tanes, bu projenin de 2015 yılı sonunda bitirileceğini sözlerine ekledi.

ŞEYHE 22 DAİRE SATTI

Bursa'daki 6 bin konutluk 40 projenin ardından İstanbul'da 2.400 konutluk Prestige Park projesine başlayan Bakyapı'nın, buradaki 22 konutunu Birleşik Arap Emirlikleri'nden Rasel Hayme Emirliği şeyhi Ahmed Al Humeyd bin Qasimi satın aldı. Beylikdüzü'ndeki projeden S. Arabistan, Kuveyt ve Katar büyükelçileri ve bakanlarının da konut satın aldığını açıklayan Bakyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Bakgör, Dubai'deki fuarda da en az 100 konut satımı için ön anlaşma planladıklarını kaydetti.

DOME 2 PROJEYLE KATILDI

Fuarın katılımcıların biri olan Dome Mimarlık da yabancı firmalarla görüştü. Dome Mimarlık kurucusu Murat Yılmaz, Türkiye'de önemli projelerin mimari çizimlerini yaptıklarını belirterek, 2 projeyle burada yer aldıklarını söyledi. Fuarda NEF ve İş GYO'nun projeleriyle yer aldıklarını ifade eden Yılmaz, standa gelen ziyaretçilerin büyük bölümünün Türkiye'de yatırım yapmak istediğini söyledi. Yılmaz, önümüzdeki dönemlerde Dubai, Katar ve İran'da proje geliştireceklerini açıkladı.

VADİSTANBUL'DAN BÜYÜK HEDEF

Artaş, Keleşoğlu, Aydınlı ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul projesinin otel, alışveriş ve ofisten oluşan ikinci adası Dubai'de tanıtıldı. Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya "Yabancı yatırımcılarla görüşmelerimiz oluyor. Burada görüştüğümüz yatırımcıları İstanbul'a davet edeceğiz ve 100 milyon dolarlık satış yaparız" ifadelerini kullandı.

WEST SİDE İSTANBUL SAHNDE

Şahinler Holding'in Beylikdüzü'ndeki arsasına Uzman İnşaat, Mutlu İnşaat, Mes Turkuaz, Beyaz İnşaat ve Şahinler Holding tarafından hasılat paylaşım modeliyle hayata geçirilen West Side İstanbul ilk satışına Dubai'de çıktı. 74 dönüm üzerinde 1.200 konutun bulunduğu projeyi ay sonunda Türkiye'de de satışa çıkaracaklarını aktaran Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Türkiye'den 2 bine yakın ön talep aldıklarını, Dubai'deki fuar sırasında ise blok satış talebi geldiğini söyledi.

KLK'YA RUSLAR'DAN İLGİ

KLK Yapı, Büyükçekmece'de göl manzaralı 44 villadan oluşan Valle Lacus projesini Dubai'de müşterilerinin begenisine sundu. KLK Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Kulak, 45 milyon dolarlık projenin butik olması nedeniyle yabancıların ilgisini çektiğini kaydetti. Kulak "Fiyatları 1.5 milyon dolar ile 1.8 milyon arasında olan projeden 6 adet daireyi yabancılara sattık. 24 ayda projeyi bitirip teslim etmeyi planlıyoruz" dedi. Kulak, Arap, Rus ve Çinli yatırımcılardan ortaklık teklifi aldıklarını söyledi.

KATARLILAR GÜRALLAR İLE ORTAK PROJE İSTİYOR

İlk projesiyle Avrupa'dan ödülle dönen Gürallar Yapı, Cityscape Fuarı'nda yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Katarlı iki yatırım grubuyla görüştüklerini söyledi. Karayel, bu grupların Türkiye'de proje ortak proje yapmak istediklerini vurgulayarak, "Bu grupların Körfez ülkeleri, Rusya, İngiltere ve Gürcistan'da yatırımları bulunuyor. Yatırım ölçekleri yok" dedi.

DUMANKAYA KUVEYT'TEN YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Körfezlİ yatrımcıların projelerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dumankaya "Projelerimize yoğun talep nedeniyle bu fuara katılmaya karar verdik" dedi. Yabancıların Horizon projesine ilgi gösterdiğini dile getiren Dumankaya, Kuveytli yatırımcılarla görüştüklerini belirterek, "Bu grup İstanbul'a yatırım yapmak istiyor" dedi. 

EGE YAPI 5 YABANCI FİRMAYLA GÖRÜŞTÜ  

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı fuarı verimli geçirdiklerini belirterek, "4- 5 yabancı firmayla görüşmeler yaptık. Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye büyük ilgisi var. Alımdan ziyade ortak iş yapmak isteyenler de bulunuyor. Bunların bize yönelik teklifleri var. Projelerin otel ve alışveriş merkezlerinin işletmeleriyle ilgileniyorlar" diye konuştu.

Kaynak: Star / Emlak

İstanbul Türkiye Dubai Ege Emlak Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title