Haberler

Dü Rektörlük Seçimlerinde En Genç Aday

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen rektörlük seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Mevcut adaylar içerisinde en genç aday olduğunu belirten Çelen, "Gelişmenin itici ve temel öğesi insandır. Tüm projelerimizi hayata geçirirken 'insan odaklı' çalışarak, bizi farklı kılacak yaklaşımımızı da geliştirmiş olacağız. Rektörlüğe bu duygu ve düşüncelerle aday oldum" dedi.

DÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Çelen, 12 Temmuz'da yapılacak olan rektörlük seçimlerinde neden aday olduğunu ve hazırladığı projeleri anlattı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Çelen, Dicle Üniversitesi'nin çok köklü bir üniversite olmasına rağmen birçok konuda hala istenilen seviyeye ulaşmadığını belirterek, "Bunlardan en önemlisi bence Diyarbakır ili ve bölgeyle entegrasyonumuz konusunda hala istenilen noktada değiliz. Ünivesitenin şehirle entegrasyonu konusunda gerek sivil toplum kuruluşları gerekse diğer sağlık kuruluşları ve bilim yuvalarıyla kesin bir entegrasyonu görev verilirse yapmayı düşünüyorum. Son dönemde öğretim üyeleri içerisinde beyin göçü çok fazla olmuştur. Üniversitemizi, öğretim üyelerini ve bilim adamları açısından mutlaka her anlamda üst düzeye getirerek beyin göçünü önlemek gerekir. Bir diğer konu öğrenci sayımızdır. Köklü üniversitelerle karşılaştırdığımızda hala yetersiz. Öğrenci sayısını arttırmak öncelikli ilkelerimizden olmalıdır" diye konuştu.

"MEVCUT ADAYLAR İÇERİSİNDE EN GENÇ ADAYIM"

Mevcut adaylar içerisinde yaş olarak en genç aday olduğuna dikkat çeken Çelen, "Dicle Üniversitesi rektörlüğü çok zor bir görev. Çalışkanlık ve dinamizm en önemli faktör. Bu anlamda genç akademisyenlerin de bu noktalarda görev alması çok etkin olacaktır. Çünkü ne kadar genç ve dinamik bir potansiyeliniz varsa bu işe ayıracağınız zaman da çok olacaktır diye düşünen ve çalışkanlığı ilke edinen biri olarak bu görevin üstesinden çok rahatlıkla gelinebileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"PERFORMANS PAYININ EN ÜST SEVİYEDEN VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Döner sermayeden öğretim üyelerine dağıtılacak performans payının en üst seviyeden verilmesi için gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri sağlayacaklarını vurgulayan ve öğretim üyelerinin projelerine tam destek verileceğini, araştırmanın önündeki bürokratik engellerin ortadan kaldırılacağını ifade eden Prof. Dr. Çelen "Bu şekilde nitelikli, etki değeri yüksek, atıf alan araştırmaların sayısı arttırılarak üniversitemizin dünya üniversiteleri sıralamasındaki yeri üst basamaklara taşınacaktır. Arazi olarak Türkiye'nin en geniş arazisine sahip üniversitelerinden biri olmamıza rağmen, öğrencilerin fakülteler arası ulaşımında sıkıntılar mevcut. Bunu özellikle el atmayı düşünüyorum, tüm fakültelerin sorunlarını fakülte bazlı olarak çözmek arzusundayım" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dicle Üniversitesi Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title