Haberler

Dü'den Kent Ekonomileri Forumu'na Tam Destek

Kent Ekonomileri Forumu ve AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Cengiz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç'ı ziyaret etti.

Kent Ekonomileri Forumu ve AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Cengiz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç'ı ziyaret etti.

Cengiz, aralarında AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Kayhan, Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, DİGİAD Başkan Vekili Fatih Babayiğit, DİKAD Başkanı Esra Aksu, DİGİKAD Başkanı Gülşen Duran, MÜSİAD Başkanı Şahabettin Aykut, TÜMSİAD Başkanı Hüseyin Oğulmuş'un bulunduğu heyet ile birlikte Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü. Cengiz, forumun Diyarbakır'ın ekonomisinin gelişimine katkı sunacağını ve ortaklık kültürünü geliştireceğini belirtti. Cengiz, "AK Parti olarak Diyarbakır'ın ekonomi tablosunu ortaya çıkarmak, gelecek hedeflerini belirlemek ve hükümet politikaları ile kentin beklentileri arasında köprü kurmak için gelecek ay içerisinde Kent Ekonomileri Forumu'nun ilkini gerçekleştireceğiz. Şehrin ortak aklını harekete geçirmek için önemli bir fırsattır. Diyarbakır'da geleceğin ekonomisine yön verilmesi açısından belirlenen bu sorunlar forumda masaya yatırılacak. Diyarbakır'ın ekonomik röntgeni çekilecek, ilimizin ekonomisinde yanlış uygulanan politikalar varsa bunlar tespit edilecek. Devlet bazında destek verilmesi gereken dallarda destek verilmesi ayrıca, sektörler kendilerine ait özel durumlar varsa bunların tespit edilip 26 Ekim'de Diyarbakır'a gelecek olan AK Parti Genel Merkez Başkan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Numan Kurtulmuş'a sunulacak" dedi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise çalışmalar ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Diyarbakır'ın markalaşma konusunda aşama kaydettiğini aktardı. Saraç, "Ekonominin son dönemlerde hızla geliştiğini ve rekabetçi piyasa koşulları içerinde Diyarbakır'ın markalaşma, sektörde uzmanlaşma gibi konularda mesafe kaydettiğini düşünüyorum. Diyarbakır'da da bu çalışmaların ivme kazanabilmesi için bu tarz projelerin büyük katkı sağlayacaktır ve bu anlamda üniversite olarak ellimizden gelen desteği sunacağız" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title