Haberler

DTK Heyeti, Barzani ve Berham Salih ile Görüştü

Emin Aktar ile bazı BDP'li belediye başkanlarının bulunduğu heyet, bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Berham Salih ile görüştü.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) kararı ile dün Kuzey Irak'a giden ve aralarında Ahmet Türk, Şerafettin Elçi, Bayram Bozyel, Hamit Geylani, Diyarbakır Baro başkanı Emin Aktar ile bazı BDP'li belediye başkanlarının bulunduğu heyet, bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Berham Salih ile görüştü.

Görüşmelerde, 3 yıldır yapılması tartışılan ulusal Kürt konferansının Kuzey Irak'a bu yıl son bahar'da yapılması konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi. Görüşmeye katılan Hak-Par genel başkanı Bayram Bozyel, Barzani'nin Türkiye'deki Kürt siyasi hareketlerinin birlikte hareket etmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Habur sınır kapısından dün akşam saatlerinde Kuzey Irak'a giriş yapan ve aralarında Ahmet Türk, Şerafettin Elçi, Bayram Bozyel, Hamit Geylani, Diyarbakır Baro başkanı Emin Aktar ile bazı BDP'li belediye başkanlarının bulunduğu heyet, bugün Selahaddin kentinde önce bölgesel Kürt yönetiminin başkanı Mesut Barzani ile bir araya geldi. Basına kapılı yapılan ve 1 saatten fazla süren görüşmede, 3 yıldır yapılması tartışılan ulusal Kürt konferansı ve Kürtlerin yaşadığı Türkiye, Irak, İran ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı. Görüşmeye katılan Hak-Par genel başkanı Bayram Bozyel, bölgedeki gelişmeleri geniş bir heyet ile birlikte Barzani'ye aktardıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Kürtler ile ilgili yaşanan gelişmelerin değerlendirileceği ulusal bir konferansın acil bir ihtiyaç olduğunu dile getirdik. Sayın Barzani de bu konuda bizimle hem fikir olduğunu söyledi. Hem Kürtlerin yaşadığı ülkelerde yaşanan gelişmeler hem de Kürtlerin kendi aralarındaki ilişki ve dayanışmanın bu konferansı acil bir ihtiyaç haline getirdiğini söyledi. söz konusu konferansın bu yılın son baharında Irak Kürdistan'ında yapılması konusunda bir görüş birliği söz konusu oldu. Konferansında Kürdistan konferansı olması konusunda fikirler gündeme geldi. Bunun için hazırlıklar yapılması istendi. Görüşme çok olumlu geçti. "

Hak-Par lideri Bozyel, görüşmede Türkiye'de 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin gündeme gelip gelmediği ile ilgili bir soruya ise, "Özel olarak seçim gündeme gelmedi. Ancak, , sayın Barzani seçimden önce Kürt partilerin birlikte hareket etmesinden ve dayanışmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti"dedi. DTK heyeti daha sonra Erbil'e geçerek Başbakan Berham Salih ile görüştü. Bu görüşmede de son gelişmelerin değerlendirildiği ve olumlu bir havada görüşmenin geçtiği belirtildi.

Yarın bölgesel Kürt yönetiminin Parlamento başkanı ile görüşecek olan heyetin görüşmelerini tamamlaması bekleniliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

Kılıçdaroğlu nerede konuşuyor? Kemal Kılıçdaroğlu nerede canlı yayında, ne söyledi? İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title