Haberler

DSP'li Erçelebi: Başbakan, Bakanının Söylediğinden Haberdar mı?

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İşsizliği Düşürdük" Açıklamalarına Karşın Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın "İşsizlik 2001 Krizinden Önceki Seviyelere Çekilememiştir" Dediğini Anımsatarak "Başbakan, Bakanının Söylediğinden Haberdar mı" Diye Sordu.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İşsizliği düşürdük" açıklamalarına karşın Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın "İşsizlik 2001 krizinden önceki seviyelere çekilememiştir" dediğini anımsatarak "Başbakan, bakanının söylediğinden haberdar mı" diye sordu.

Erçelebi, yaptığı yazılı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'de işsizliğin azaldığını söyleyerek övündüğünü, sözlerine dayanak olarak da TÜİK'in rakamlarını baz aldığını ifade ederek "Türkiye'de insanlar yoksulluk sınırının altındaki gelirleriyle yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, her dört üniversite mezunundan biri işsizken, üniversite mezunu gençler, odacılık yapmaya bile razıyken, "İşsizlik azaldı' demek, halkla alay etmektir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın 11 Nisan'da söylediği "İşsizlik bana göre yapısal bir sorun değil, sanal bir sorun" sözlerinin de hafızalardaki tazeliğini koruduğunu kaydeden Erçelebi, şöyle dedi:

"Bakan Ali Babacan'ın "İşsizlik 2001 krizinden önceki seviyelere çekilememiştir' sözleri ise Başbakan'ın sözleriyle çelişmektedir. Şimdi Sayın Başbakan'a soruyoruz: Siz işsizliği sanal bir sorun olarak görürken, hatta "işsizlik azaldı' diye demeçler verirken, bakanınızın bu sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bakanınızın sözleri mi doğru, sizinki mi? Yoksa bakanınızdan haberiniz mi yok? Türkiye sizden bu konuda açıklama bekliyor. İşsizlik yok ve tüm Türkiye yalan mı söylüyor? Yoksa siz bakanınızın sözlerinden bihaber misiniz?"(ANKA)

(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title