Haberler

DSP Kamu Çalışanlarının Bir Günlük Uyarı Eylemine Destek Verdi

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Erçelebi, Çalışanların Hakları İçin Verilmiş Mücadelen Doğan DSP'nin Her Zaman Kamu Emekçilerinin Destekçisi Olduğunu Söyledi ve "AKP Hükümeti'ni Uyarıyorum, Greve Katılan Kamu Emekçileri Hakkında Soruşturma Açmaya Kalkışmasın, Onların Özlük Haklarına Dokunmasın.

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, Hükümet'i, bir günlük uyarı grevine katılan kamu emekçileri hakkında soruşturma açmaması için uyardı ve eğer bu emekçilere ceza verilirse, DSP iktidar olduğunda, onlar için sicil affı çıkarılacağını söyledi.

Erçelebi, DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit ,DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş'la birlikte KESK ve KAMU-SEN'in gerçekleştirdiği uyarı grevine katılarak, kamu çalışanlarına DSP adına destek verdi. Erçelebi, Macit ve Ağırbaş önce KESK'in Mithatpaşa'da gerçekleştirdiği eyleme, daha sonra KAMU-SEN'in Abdi İpekçi Parkı'ndaki eylemine katıldı.

Gazetecilerin eyleme ilişkin sorularını yanıtlayan Erçelebi, çalışanların hakları için verilmiş bir mücadeleden doğan DSP'nin her zaman kamu emekçilerinin destekçisi olduğunu söyledi. Erçelebi, emekçilerin haklarını korumak için verdiği mücadeleye DSP'nin her zaman olumlu baktığını belirtti ve "DSP her zaman emekçilerle omuz omuzadır" dedi.

-HAK KUVVETTEN ÜSTÜNDÜR-

Bir günlük uyarı niteliği taşıyan genel grevin kamu çalışanlarının "hak grevi' olduğuna dikkat çeken Erçelebi, şunları söyledi:

"Bugün görüyoruz ki "hak', "kuvvet'ten üstündür. Emekten gelen hakkını, gücünü kullanan kamu emekçileri, başta Başbakan olmak üzere AKP'nin tehditlerine boyun eğmemiştir ve meydanlarda halkımızla bütünleşerek gücünü göstermiştir. AKP bu sese kulak vermelidir. Aksi halde AKP önümüzdeki ilk seçimde tarih olacaktır."

Erçelebi, uyarı grevine katılan kamu çalışanları hakkında soruşturma açılmaması için Hükümet'i uyardı ve "Hükümet, greve katılan kamu emekçileri hakkında soruşturma açmaya kalkışmasın, onların özlük haklarına dokunmasın. Eğer Hükümet bunu yapmaya kalkarsa, DSP iktidara geldiğinde, zarar gören memurlar için sicil affı çıkaracaktır" dedi.

-MACİT: BIÇAK KEMİĞE DAYANDI-

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit ise AKP Hükümeti'nin görevde olduğu yedi yıl boyunca emekçilerin haklarını gasp ettiğini belirterek, "Emekçilerin meydanlara çıkması artık bıçağın kemiğe dayandığının göstergesidir. Umarım AKP, bu uyarı eylemini doğru algılar ve kamu çalışanlarına hak ettikleri özlük haklarını verir" diye konuştu.

DSP İstanbul Milletvekili Jale Ağırbaş da "İktidar meydanlardaki bu sese, bu kitleye iyi kulak vermelidir" uyarısında bulundu. (ANKA)

(HM/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title