Haberler

DSP Genel Başkanı Türker Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Halk artık bir koalisyon korkusu yaşamıyor.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Halk artık bir koalisyon korkusu yaşamıyor. 'Koalisyon olursa şöyle olur böyle olur' diye bir derdi yok" dedi.

Türker, partisinin Akçakoca İlçe Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, seçmenleri kafasında büyük bir karışıklık olduğunu söyledi.

Halkın artık bir koalisyon kurulması konusunda korkusunun bulunmadığını vurgulayan Türker, "(Koalisyon olursa şöyle olur böyle olur) diye bir derdi yok.  Bu seçim her türlü rekabetin adil olmamasına, parlamentodaki 4 partinin medya tarafından desteklenmesine, diğer partilerin görmezlikten gelinmesine rağmen vatandaş tam tersine belki halka reklam yoluyla gösterilen ya da dayatılmak istenen partileri değiştirilebilir. Seçmen fikir değiştirmezse öyle bir sonuç çıkabilir. Çıkacak sonuç, Binali Yıldırımın'ın açıkladığı gibi azınlık hükümeti kuracak. Kurulacak azınlık hükümetini ardından 1 yıl içinde seçim olacak" ifadesini kullandı.

Türker, 10  Ağustos 2014'te gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaklaşık 13 milyon seçmenin oy kullanmadığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı seçimde kullanılmayan 13 milyon oyun yüzde 20'si 'hiç sandığa gitmeyeceğim' diyor. Sandığa gitmeyen o seçmen için de yüzde 20'lik oyun yüzde 5'ini almak istiyoruz. Bu yüzde 5 seçmen 2002 yılından beri sandığa gitmiyor. Bizim yüzde 5 AK Parti'de oyumuz var. CHP'de yüzde 10 civarında oyumuz var. Herkes diyor ki, 'CHP'nin oyunu azaltıyorsun'. Hayır, CHP'ye giden oy bize gelmiyor. Sandığa gitmeyen seçmen, bugüne kadar 'partim barajı aşamayacak' diyordu, sandığa gitmiyordu. Şimdi sandığa gitmesini gerektiren bir yapı var."

Türker, Türkiye'de seçim barajlarının 3 tana olduğunu savunarak, şöyle devam etti:

"Baraj şimdi üçe çıktı. Yüzde 10 parlamentoya girme barajı, yüzde 3 devlet yardımı alma, diğeri ise oy ne kadar yüksek olursa medyada görünme barajıdır. Mesela biz yüzde 10'u almadık. Sadece yüzde 7 aldık. Ne olur? Hem devlet yardımı alırız hem de bütün televizyonlar, gazeteler bizim fikrimizi sorarlar. Çünkü senin yüzde 7 reytingin var. Önümüzdeki seçimlerden bizim beklentimiz yüzde 10 barajını geçmek."

Türker, seçimi kazandıkları takdirde, tüm televizyon kuruluşlarına, süper lig maçlarını yayınlamaları için şifresiz yayın hakkı vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Masum Türker Akçakoca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title