Haberler

DSİ Bölge Müdüründen Elmalı Yuva Mahallesine İnceleme

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Turkay Özgür, Elmalı İlçesi Yuva mahallesinde yoğun sağanak yağış ve dolunun arkasından meydana gelen sel alanlarında inceleme yaptı.

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Turkay Özgür, Elmalı İlçesi Yuva mahallesinde yoğun sağanak yağış ve dolunun arkasından meydana gelen sel alanlarında inceleme yaptı.

YUVA GÖLLER YÖRESİNİ ANDIRIYOR

Elmalı ilçesi Yuva mahallesinde yoğun sağanak yağış ve dolunun arkasından meydana gelen selin etkisi ile Yuva mahallesinde yaşanan olumsuzlukları inceleyerek yapılması gereken çalışmaları yerinde tespit ettiklerini söyleyen DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, "Yuva mahallesinin rakımı 1050 metredir. Yuva doğu tarafından Bey Dağları, kuzeydoğuda Elmalı Dağı, kuzeyden Güğü Beli, batıdan Eren Dağı, güneybatıdan Akdağ ile kuşatılmıştır. Doğusunda 1947 yılında kurutma projesi çerçevesinde kurutulan ve topraklandırma sonunda köylülere vadeli olarak dağıtılan Karagöl Yatağı mevcuttur. Güneydoğusunda Avlan Gölü, batı kısmında Girdev Gölü bulunmaktadır. Yuva bu haliyle konum olarak göller bölgesini andırmaktadır. Yuva kuzeyi, güneyi ve batısı dağlarla çevrili sadece doğusu açık olan bir yerleşim yeridir" dedi.

MÜDÜRLÜĞÜMÜZE AİT İŞ MAKİNELERİ HEMEN OLAY YERİNE GİTTİ

Yoğun yağışın mahallenin su, yol, kanalizasyon ve altyapısında hasarlar oluşturduğunu ifade eden DSİ Bölge Müdürü Özgür, "Elmalı ilçesinde cumartesi günü saat 14.20 sularında başlayıp 15.30'a kadar devam eden sağanak yağış ve dolunun arkasından meydana gelen selin etkisi ile Yuva Mahallesinde beş ev tamamen, yaklaşık 20 ev ise kısmen hasar görürken, mahallenin su, yol, kanalizasyon ve altyapısında hasarlar meydana gelmiştir. Bölge Müdürlüğümüze ait teknik ekip ve iş makinaları olayın hemen ardından alana sevk edilmiş olup, Elmalı Belediyesine ait iş makinaları ile yerleşim yerinde gerekli rüsubat temizlik çalışmalarına yardım edilmiştir. Teknik ekibimizle yerinde yapılan incelemede, yağan kuvvetli ve lokal yağışın aniden yamaçlardan akışa geçerek kuru dere yataklarında akış hızını ve miktarını artırarak hemen yamacın dibinde bulunan yuva mahallesinde ani ve kısa süreli sel baskınına neden olduğu görülmüştür. Yuva Mahallesi yerleşim yerinin eğiminin fazla olması ve mahalle içinde herhangi bir yüzey drenaj sisteminin bulunmaması ve kuru dere mansap şartlarının sağlanamaması nedeniyle evlere malzemenin girmesi suretiyle zarar gördüğü tespit edilmiştir. Ayrıca mahalle merkezinin yaklaşık 5-10 cm arasında mil ve çamurla kaplandığı görülmüştür" şeklinde konuştu.

DSİ Bölge Müdürlüğü olarak 2015 yılı Makineli çalışma programında Elmalı'nın Çukurelma, Çobanisa mahallelerinde bulunan Tire Deresinde ve Yuva, Eskihisar mahallelerinde taşkın zararlarının engellenmesine yönelik Göğü Deresinde ki çalışmaların tamamlandığını dile getiren Turkay Özgür, "Tire Deresi üzerinde planlama çalışmaları devam eden Gümüşkaya Göleti hem bu bölgedeki tarım alanlarını sulayacak, hem de bu bölgedeki tarım alanlarını taşkından koruyacaktır. Makinalı çalışma programı kapsamında, Elmalı Eskihisar ve Yılmazlı mahallerinde geçen Güğü deresinde 2 km dere temizliği, 3,2 km sedde yapımı, 3,2 km taş tahkimat işleri yapılmıştır. Güğü Deresinde toplamda 240milyon m³ kazı ve dolgu 13 milyon 500 bin m³ taş tahkimat yapılmış olup, iş tamamlanmıştır. Güğü Deresi Taşkın Koruması ile 5 bin dekar tarım arazisi ve yerleşim yerinin taşkınlardan korunması sağlanmıştır. Elmalı ilçesi Yuva Mahallesi'nin taşkın zararlarından korunmasına yönelik yamaçlardan gelen iki adet kuru derenin suları kuşaklama kanalı ile toparlanarak köyün altından geçen Dankış Deresine (Kuru Dere) mansaplanması için planlama çalışmalarına başlanılmıştır"dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karagöl Elmalı Akdağ Tire Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title