Haberler

Drahna Festivali Gerçekleştirildi

Drahna Çevre Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin bu yıl onuncusu düzenlediği Drahna Keşkek Festivali Drahna festival alanında gerçekleştirildi.

Drahna Çevre Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl onuncusu düzenlediği Drahna Keşkek Festivali Drahna festival alanında gerçekleştirildi.

Festivale AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, AK Parti Ulus İlçe Başkanı Mustafa Kuru, İl Genel Meclisi Üyesi İrfan Ekmekçi ve bazı sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri katıldı. Yoğun katılımın olduğu festivalde Drahnader Başkanı Ahmet Yılmaz, festivale katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Ulus Kaymakamı Selçuk Şakar ve Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun'un konuşmalarının adından AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç festivalde bir konuşma yaptı. Milletvekili Tunç, yaptığı konuşmada, herkesin geçmiş Ramazan Bayramını kutladı. Drahna'nın Küre Dağları Milli Parkı içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Milletvekili Tunç, "Küre Dağları Milli Parkı Avrupa'nın 13, Türkiye'nin ise tek PANPARK's üyesi Milli Parkı, Drahna ise Milli Parkın tam ortasında doğa harikası bir yer. Drahna'ya sahip çıkmaya devam edeceğiz, Köydes projesi ile köylerimizi daha yaşanılabilir hale getiriyoruz, taşkın koruma çalışmaları ile derelerimizi ıslah ediyoruz, bundan sonra da gereken desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

Drahnader'in güzel çalışmalara vesile olduğunu belirten Milletvekili Tunç, bu başarılı çalışmalardan dolayı Dernek yönetimini tebrik etti. Konuşmaların ardından Konya tasavvuf musikisi topluluğunun sunduğu tasavvuf müziğinden örnekler ve sema ayini festivale katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. Festivalin sonunda derneğe emeği geçenlere plaketleri verildi. Her yıl açık artırma ile satılan Drahna forsu bu yıl da yine açık artırma ile satıldı. Festival yöresel müzik eşliğinde devam ederek, Drahnalılar doyasıya eğlenerek bayram yaptı. Milletvekili Tunç'ta festival alanında vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, keşkek kazanlarının başına geçti ve hemşehrilerine keşkek ikram etti. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Tunç Ak Parti Bartın Ulus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title