Haberler

Dr. Ersin Arslan, Bodrum'da Anıldı

Gaziantep'te 3 yıl önce görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için Bodrum'daki meslektaşları anma töreni düzenledi.

Gaziantep'te 3 yıl önce görevi başındayken bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan için Bodrum'daki meslektaşları anma töreni düzenledi.

Bodrum Devlet Hastanesi önünde toplanan, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği üyesi bir grup doktor ve sağlık çalışanı, Arslan'ı ölümünün 3'üncü yılında andı.

Sağlık çalışanları adına gazetecilere açıklamalarda bulunan Bodrum Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı ve Tabip Odası Bodrum Temsilcisi Dr. Yasemin Demirci, Ersin Arslan'ın öldürülmesinin üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlattı.

Arslan'ın yaşamının baharında, umutları, gelecek hayalleri olan bir hekim olduğunu anlatan Demirci, "Bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bunun ardından Sağlık Bakanlığı tarafından 113 Şiddet Bildirim Sistemi kuruldu" dedi.

2012 yılından bu yana sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti rakamlarıyla açıklayan Demirci, şöyle konuştu:

"14 Mayıs 2012'den 2015'in Mart ayına kadar, 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim, 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Bakanlığa her ay bine yakın şiddet olduğu bildirildi. Bunlar sadece kayıtlarda yer alanlardır. Sağlık Bakanlığı Dr. Ersin Arslan'ın ölümünden bu yana sağlıkta şiddete önlemeye yönelik hiçbir gerçek tedbir almamıştır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da doktora uygulanan şiddetin Türkiye'nin yüz karası olduğunu söylediğini anımsatan Demirci, "Sağlık personelimizin itibarı doğru yere oturtulmalı. Bugün sağlıkta kaos ortamı vardır. Hızla bakılmakta olan hastalar, hızla çekilmek zorunda olunan filmler, hızla takılan serumlar... Yurttaşlar kamuda aldıkları bu hizmet için bir de para ödemektedir" diye konuştu.

Demirci, yetkilileri birlikte çözüm üretmeye davet ettiklerini belirterek, taleplerinin yerine getirilmesi için daha etkili eylemlerle mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Grup, daha sonra Dr. Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title