Haberler

Dp Genel Başkanı Zeybek: "Başbakanlığa Adayım"

"Türkiye'nin Bizim Başbakanlığımıza ve Dp'ye İhtiyacı Vardır"

"Türkiye'nin bizim başbakanlığımıza ve DP'ye ihtiyacı vardır"

İnsanların kılık kıyafetlerine karşıma hakkının hiç kimsede olmadığını düşünüyoruz"

"Özelleştirmelere karşı değiliz"

Şişli Esentepe'de bulunan DP İstanbul İl Başkanlığı'na gelen Zeybek burada partililerle tek tek tokalaştı. Partililere hitaben bina önünde konuşan Namık Kemal Zeybek, "İktidara doğru yürüyüşümüz başlamıştır. Seçimlerde yüzde 50'den fazla oy istiyoruz "dedi. Başbakanlığa aday olduğunu söyleyen Zeybek, Türkiye'nin bizim başbakanlığımıza ve DP'ye ihtiyacı vardır" dedi. Türkiye'nin bozulan dengelelerini yeniden yerine oturtacaklarının altının çizen Zeybek, "DP'nin manevi değerlere, Cumhuriyete ve demokrasiye bağlı olduğunu anlattı. İktidarın ve muhalefetin manevi değerleri birbirlerine silah gibi kullanıklarını ifade eden Zeybek," Onlar aslında millete saldırıyorlar" şeklinde konuştu. AK Parti ve CHP'yi eleştiren Zeybek, "Türkiye'nin bir başka dengesi daha bozuldu. Kalkınma her zaman tabandan başlamıştır. Tarım, üretici, esnaf ve köylü desteklenmiştir. Bu şekilde kalkınma sağlanmıştır. Ne yazık ki şimdi halk sefalete ve işsizliğe terk ediliyor "şeklinde konuştu. Zeybek konuşurken partililer sık sık "Başbakan Zeybek" sloganları attı.

"CUMHURİYETÇİYİZ, DEMOKRATIZ"

"Tek başımıza iktidar olacağız" diyen Zeybek, "Türkiye'de yeni bir dönem başlamıştır. Bu dönem Demokrat Parti'nin yeniden diriliş dönemidir. Biz katılımcı demokrasiye inanıyoruz. Biz milli değerlerimize bağlıyız ve saygılıyız. Bunlardan taviz vermeyiz. Kök değerlerden ayrılmadan yeni tezlerle, çalışmalarla, çözümlerle huzurunuza çıkacağız. Cumhuriyetçiyiz, demokratız, bunda da ısrarlıyız. Biz tabandan kalkınmayı gerçekleştireceğiz ve dışa açılacağız. Milli bağımsızlığımızdan asla vazgeçmeden dünyayla bütünleşme yanlısıyız. Türkiye artık dünya ile bütünleşecek imkanlara sahiptir" diye konuştu.

"BAŞBAKANLIĞA TALİBİM"

Demokrat Parti son kongresinde arayış içine girdiğini ve aradığını da bulduğunu anlatan Zeybek,"Demokrat Parti yeni genel başkanını doğru bir çizgide getirdi. Başbakanlığa talibim. Bugün başbakanlığa talip olan herkesten de bu işi yaparım. Ben Türkiye'nin en doğru partisi olan DP'nin genel başkanıyım. Allah bana başbakanlık yapmak için gereken bir hayat tecrübesi verdi. Bundan sonra bize çok çalışmak düşecek, çalışacağız. Kısa zamanda bu boşluğu tamamlayacağız. Bana zaman kısa diyorlar, değildir. Hiç bir mazeret kendime tanımıyorum. Çünkü televizyonlar ve gazeteler var. Kısa zamanda hakla kucaklaşacağız. İnşallah iktidara geleceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE, TÜRK DÜNYASININ DA LİDERİ OLACAK"

Bir gazetecinin "iktidara geldiğinizde Türk Cumhuriyetleri ile ilişkiler nasıl olacak" şeklindeki sorusuna Zeybek, "şu anda Türk Cumhuriyetlerinde büyük heyecan var bu bize yansıyor. Ben Türk Cumhuriyetlerinde konuşulan dillerin hepsini biliyorum, hepsinde dostlarım var. Bu ülkelerle ilişkilerimiz tabi olarak gelişecek. Bütün dünya ile bütünleşen Türkiye, Türk dünyasının da lideri olacak" diye yanıt verdi.

"ANAYASA GERÇEKTEN YASALARIN ANASI OLMALIDIR"

"Anayasa ile ilgili çalışmalarınız nasıl olacak" sorusuna ise Zeybek, "Anayasa yasaların anası olmalıdır. Anayasa Cumhuriyetin kazanımlarından ve değerlerinden asla vazgeçmeden ama olabildiğince demokrasi ve akıl iradesinin her türlü iradeden üstün tutulması gerçeği. Biz bunu anayasayamıza yerleştireceğiz. Bizim anayasamız bu esaslara göre hazırlanacak ve hazırlanmaya da başlandı." ifadeleriyle yanıt verdi.

"İNSANLARIN KILIK KIYAFETLERİNE KARŞIMA HAKKININ HİÇ KİMSEDE OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

"Danıştay'ın türbanla ilgili aldığı kararı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna da Zeybek, insanların kılık kıyafetlerine karşıma hakkının hiç kimsede olmadığını düşündüklerini belirterek, "Mustafa Kemal Atatürk kadın kılığıyla ilgili hiç bir yasa çıkarmamıştır. Kılık kıyafetle ilgili çıkarılan iki yasa vardır. Şapka giyilmesi ve dini kisvelerle dışarıda dolaşılması ile igili yasadır. Biz Atatürk çizgisindeyiz. Hiç bir kişinin başına örtüp örtmeyeceğine, nasıl örteceğine karışma hakkını biz kimsede görmüyoruz. Biz demokratız" şeklinde konuştu.

"ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI DEĞİLİZ"

"Özelleştirmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine özelleştirmelere karşı olmadıklarını altını çizen Zeybek, "Biz yabancılara satışa karşıyız. Hele o Güneydoğdu'daki o mayınlardan temizlenmek kaydıyla İsrail yurttaşlarına verilmesine karşıyız" yanıtını verdi. Zeybek, "Tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışmalarınız nasıl olacak" nasıl olacak şeklindeki soruya da, "Yapılacak şey bellidir. Girdileri desteklemek, ürünlere de destekleme vermek" şeklinde cevap verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail kararını memnuniyetle karşılıyoruz

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title