Haberler

Dp Genel Başkanı Cindoruk Hükümete Yüklendi

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk:

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk:

"Bakkallar, manavlar, kasaplar, esnaflar, KOBİ'ler bu hükümet tarafından duvar dibine dizildi. Ama buna mukabil öbür bir taraf var. Kiminin veliahtı gemicik almış, kimi unla yumurta çırpıyor, kiminin üç gazeteciği, kiminin TV'si var, kimi deniz fenerini karada yürütmüş, kimi 80 katlı gökdelen dikmiş, özelleşme ak bölüşme haline gelmiş, ordu hedef tahtası, Orgeneraller, Oramiraller askerlik yapmamış bir savcı tarafından karakola çekiliyor, hukuk göreceli olmuş"

"Bu ne Anaysasası olabilir? Olsa olsa Türk Anayasa'sı değil, Ak Anayasa olur. Ama Türkiye'nin Ak Anayasaya değil, Cumhuriyet Anayasası'na ihtiyacı var"

Biz bu şehirde, biz bu Türkiye'de birinci parti olmaya alışmışız, önümüzdeki hedef birinci parti olmaktır"

"Kalkınma açılımı da var, demokrasi açılımı da var, ama ikisinin toplamı Türkiye açılımı"

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, partisinin Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Düzenlenen "Büyük Türkiye Buluşması"nda yaptığı konuşmada Türkiye'yi bölmenin mümkün olmadığını söylşeyerek, "Türk halkı bir bütündür. Sünnisiyle, Alevisiyle, Kürdüyle, Türküyle ve çeşitli ülkelerden sonradan yurudumuza gelen halkıyla bir bütündür. Devlet kurmak zordur. Filistin devlet kurmak için kan akıtıyor, baknızı Kuzey Irak'a bir devlet kurmak için ne kadar uğraşıyor, bakınız Gürcistan'a ve başka bölgelerdeki ülkelere, devlet kurmak için çabalıyorlar. Türkiye'nin Demokrat Parti'ye ihtiyacı var. Biz bir açılım biliyoruz, o açılım nedir, Türkiye Cumhuriyeti açılımı, o açılım nedir, demokrasi açılımı. Bakkallar, manavlar, kasaplar, esnaflar, KOBİ'ler bu hükümet tarafından duvar dibine dizildi. Ama buna mukabil öbür bir taraf var. Kiminin veliahtı gemicik almış, kimi unla yumurta çırpıyor, kiminin üç gazeteciği, kiminin TV'si var, kimi deniz fenerini karada yürütmüş, kimi 80 katlı gökdelen dikmiş, özelleşme ak bölüşme haline gelmiş, ordu hedef tahtası, Orgeneraller, Oramiraller askerlik yapmamış bir savcı tarafından karakola çekiliyor, hukuk göreceli olmuş. Olağanüstü hal olmadan olağanüstü yetkililerle donatılmış savcı olur mu? Başbakan yurt bilgisi dersinden aklında kalanlarla yargıçları azarlıyor, kuvvetler ayrılığını öğretiyor. Yargı denetimi kuşatmadı, yargı denetim görevini yapıyor. Ama bu Başbakan'ın denetim görevine tahammülü yok. Bu Başbakan HSYK'nın Başbakanlık'a bağlanmasını istiyor" diye konuştu.

Hükümetin geçen yıl "bir tuğla kalınlığında" anayasa taslağı ortaya attığını ifade eden Cindoruk, "Şimdi bir başka Anayasa Taslağı ortaya çıktı. bu diyet bir Anayasa, incecik bir Anayasa Taslağı. Bu sene hesap sormak için Anayasa değişikliği yapıyorlar. Kendi deyimleriyle kuşatmayı yarmak için, hakimlere haddini bildirmek için yapıyorlar. Bu ne Anaysasası olabilir? Olsa olsa Türk Anayasa'sı değil, Ak Anayasa olur. Ama Türkiye'nin Ak Anayasaya değil, Cumhuriyet Anayasası'na ihtiyacı var" dedi.

TÜRKİYE AÇILIMI

Cindoruk sözlerine şöyle devam etti: "Son yıllarda 7 senedir, Türkiye'nin bütün meselelerini, sorunalrını kim üretti? Bu hükümet üretti, bu Başbakan üretti, her gün vıdıvıdı konuşuyor. Konuşmasında Türkiye'nin bir meselesinde çözüm var mı? Buradan bir hukukçu olarak başka birşey söylüyorum, hazırladıkları Anayasa değişikliklikleri, yaptıkları konuşmalar bir başka işi ortaya koyuyor. Bu parti, bu tavrıyla Anayasaya ve hukuka aykırılığın yeniden odak noktası olmaya hızla kayıyor. Bu partiyi ben ihtiyaç fazlası bir parti olarak görüyorum. bu iktidar partisiyle, bu Başbakanla sürdürülebilir bir demokrasi için fazla ümitli olmak zor. Biz bu şehirde, biz bu Türkiye'de birinci parti olmaya alışmışız, önümüzdeki hedef birinci parti olmaktır. Kalkınma açılımı da var, demokrasi açılımı da var, ama ikisinin toplamı Türkiye açılımı."

Şarkıcı Kibariye'ye seslenen Cindoruk Kibariye'nin Başbakan'a "Civanım' dediğini anımsatarak, "Kibariye kızıma diyorum ki, sadece bir kişi değil civan. Bütün civanlar burada" dedi. Cindoruk, Kibariye'nin, "Kim bilir bu gidişin sonu olacak mı? Ufukta batan güneş bu sabah doğacak mı?" şarkısının sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından ise, Kibariye'nin şarkısı salonda çalındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024)
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title