Haberler

Down Sendromlu Gençlerin Tenis Tutkusu

Uşak'ta down sendromlu bireyler tenis eğitimiyle sosyal yaşama kazandırılıyor Raket Tenis Kulübü Anterönü Necdet Eres: "Eğitimler çok neşeli geçiyor, kurstan keyif alıyorlar.

SONER KILINÇ - Uşak'ta down sendromlu bireyler tenis eğitimiyle sosyal yaşama kazandırılıyor.

Uşak Raket Tenis Kulübü tarafından hazırlanan, "Tenisin Yeni Yüzleri" projesi kapsamında yaşları 16 ile 32 arasında değişen 6 engelli belirlendi. Aileleriyle yapılan görüşmelerin ardından kursa kaydedilen 6 kişi, haftada bir gün 23 Nisan İlkokulu Spor Salonu'nda düzenlenen eğitime katılıyor.

Antrenör Necdet Eres, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç aydan bu yana devam eden projeyi gönüllülük esasına göre yürüttüklerini söyledi.

Kursiyerlere temel tenis eğitimi verdiklerini ifade eden Eres, aynı zamanda sporunun engelli bireyler üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koymayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kurslara devam eden engelli bireylerin vücut koordinasyonu ve dikkatlerinin geliştirmeye yönelik çaba sarf ettiklerini kaydeden Eres, şöyle devam etti:

"Eğitimler çok neşeli geçiyor, kurstan keyif alıyorlar. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Onlar istedikleri sürece bu eğitimi vermeye devam edeceğiz" dedi.

Tenis antrenörü Serdar Akçay ise proje ile herkesin tenis oynayabileceğini ispatladıklarını kaydederek, "Biz dezavantajlı grupların sporla topluma daha kolay adapte olabileceklerini düşünüyoruz. Onları dışlamak, evlere hapis etmek yerine sporla meşgul olmalarını sağlarsak daha mutlu bir yaşam sürmelerine katkı koşmuş oluruz" diye konuştu.

Tenisin engelli çocukların el, ayak koordinasyonunu artırdığını kaydeden Akçay, zamanla down sendromlu gençlerin karşılıklı maç yapabilecek konuma geleceklerini söyledi.

Hülya Avşar ile maç yapmak istiyor

Down sendromlu Süleyman Erdoğan ise tenis derslerini çok sevdiğini belirterek, Hülya Avşar ile maç yapmak istediğini söyledi. Ders gününü heyecanla beklediğini ifade eden Erdoğan, "Bize bu imkanı verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Anne Sevgi Erdoğan ise oğlunun tenis öğrenmeye başladıktan sonra daha neşeli olduğunu belirterek, derslere devam etmek istediklerini söyledi. - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Erdoğan 23 Nisan Akçay Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title